Oosterlee: ‘Nederlaag voelt als een knock-out’

26 augustus 2017
Niek Oosterlee was diep teleurgesteld na de 2-0 nederlaag bij De Treffers uit Groesbeek. De kersverse trainer van G.V.V.V. zag zijn ploeg zeker 75 minuten tegen een roodzwarte muur aanlopen.
 
‘We hebben de hele wedstrijd bepaald, maar waren slordig in de doelmond van de tegenstander’, concludeerde Oosterlee. ‘De Treffers trok zich helemaal terug op eigen helft, maar we maakten de fout om vanaf de flanken de bal in het strafschopgebied te pompen. Het is juist de kunst om de bal over de grond te spelen, zeker als je naar het centrale verdedigers duo van De Treffers kijkt. Die zouden niet misstaan in een NBA-team.’
 
De Treffer kwam vroeg in de eerste helft op voorsprong dankzij een benutten strafschop van Nick de Bondt, die doelman Johan Jansen naar de verkeerde hoek stuurde. G.V.V.V. nam na een half uur spelen de regie in handen.
 
'2-0 identiek'
‘Ondanks het veldoverwicht hebben we relatief weinig kansen gecreëerd. De kans van Martin was de grootste, maar daar is het wel bijgebleven.’ Van Eck werd op maat bediend door Robin Mulder, maar de volley van de rechtsbuiten werd gekeerd door doelman Niek Kornelis, die spaarzaam werd getest door het aanvalstrio.
 
Ondanks diverse slotoffensieven kwam De Treffers tegen alle verhoudingen in uit een uitbraak op 2-0. Spits Cedric Badjeck verschalkte verdedigers Laurens van der Voort en Bart Hulsbos en ook doelman Johan Jansen moest capituleren. De 2-0 was identiek voor onze wedstrijd. Het was allemaal net niet’, aldus Oosterlee. ‘Deze nederlaag voelt als een knock-out, omdat het zo onterecht is.’
 
Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld