Oosterlee: “Geen moment in de wedstrijd geweest”.

5 mei 2018

Trainer Niek Oosterlee wist de vinger niet op de zere plek te leggen waarom G.V.V.V. ook de vijfde wedstrijd op rij niet wist te winnen, of tenminste een puntje te pakken. De zeven minuten durende monoloog van de inwoner van Alphen aan den Rijn treft u hieronder kort samengevat aan.

“Tot eind maart draaiden we een prima seizoen, en werden er 50 punten behaald, maar de klad die er nu in zit weten we z’n allen niet om te draaien. Op de een of andere manier lijkt het erop dat we toen al dachten dat er geen eer meer te behalen was. Van die vijf wedstrijden daarna waren er drie echt onder de maat, en daar hoort die van vanmiddag ook toe.”
 

“Vanaf minuut een waren we bijna overal te laat en speelden veel te weinig compact, je kon er dan ook bijna op wachten dat HHC kansen zou krijgen. Gelukkig verrichte Johan een paar goede reddingen anders hadden we al eerder achter kunnen staan i.p.v. nu net voor rust.”

 
Niek Oosterlee peinzend op de bank, maar hij had ook geen toverdrank voorhanden om het tij te keren.
 
“Na de thee stonden we wel wat beter en speelden we wat meer naar voren, maar het kansen creëren bleef uit, doordat een beslissende pass telkens ontbrak of niet aankwam. Alleen Martin van Eck trof de lat. Positief uit die periode is wel dat nu de kansen voor de gastheren ook beperkt bleven. Maar ja, als Hulsbos, die verder bijna foutloos speelde, één zo’n ketser maakt, waaruit de 2-0 valt, daar valt niet tegen aan te ballen, en het is helaas ook niet de eerste keer dat dit ons overkomt.”

“Laat duidelijk zijn dat iedereen met de beste bedoelingen de wedstrijd ingaat, niemand wil expres verliezen. Maar het verschil dat je zegt te willen winnen, en tussen dat echt doen in een wedstrijd, was vanmiddag te groot. Ook excuses over het spelen op natuurgras en het ontbreken van een drietal basisspelers is veel te makkelijk. Want ook HHC was op diverse posities gehandicapt in haar opstelling, maar toonde 25% meer spirit en wilskracht dan wij en daarom, hoewel het heel frustrerend is om dit toe te geven, was de winst dan ook verdiend.”

Tekst: GVVV.nl/Bas van Capelleveen
Foto: Dick Gijsbertsen