Oosterlee: “We belonen onszelf niet”

20 mei 2018

Dit was nu zo’n wedstrijd waarin we vooral in de eerste helft uitstekend speelden en op een voorsprong van 0-3, misschien 0-4 hadden moeten staan. We belonen onszelf niet voor het uitstekende spel wat we sinds weken weer eens op de grasmat legden”.

Dit waren de eerste woorden van coach Oosterlee na de erg zure nederlaag, die pas in de slotfase gestalte kreeg, tegen zijn oude werkgever Rijnsburgse Boys.

'Ik was zeer tevreden hoe onze linies in een soort van 3-5-2 opstelling goed bij elkaar bleven en als het kon de ruimte zochten, dat leverde zeker vier mooie kansen op, waarvan we er helaas maar een konden benutten. En tevens slaagden we erin om Rijnsburgse Boys nauwelijks aan kansen te laten toekomen, daar was ik uiterst tevreden mee.' Daar was geen woord aan gelogen, want vriend en vijand beaamden die conclusie volmonding.

'In het tweede deel deden we dat niet goed meer, ging het middenveld veel te veel met de kont naar achteren hangen en konden we onze tegenstander niet meer goed opvangen, waardoor de kansen en mogelijkheden voor Rijnsburg ontstonden. Tevens moet je dan zelf de lange bal gaan spelen en dat is niet ons favoriete spelletje. Ook door het naar voren sturen van Carlos Opoku, door collega Mulders, ontstond gevaar wat we niet goed konden kanaliseren. Maar dat neemt niet weg dat we zelf eerst de 2-3 moeten maken voordat uit de tegenaanval de 3-2 valt, en dan missen we ook, in de blessuretijd, nog een dikke kans op de gelijkmaker.'

 

'Nee, we zitten in de hoek waar de klappen vallen en daar hadden we ons vanavond mooi uit kunnen vechten, door hier minimaal een punt mee te nemen en winst was ook absoluut niet onmogelijk geweest. Helaas kan ik er niet meer van maken. En achteraf gezien was deelnemen aan de voetbalquiz gisteravond leuker, dan hier nu met een sneue nederlaag van het veld af te stappen.'

 
Tekst: GVVV.nl/Bas van Capelleveen
Foto: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen