Oosterlee eerlijk: 'Niet onze beste wedstrijd'

14 april 2018
Trainer Niek Oosterlee was eerlijk en hard in zijn analyse over het zwakke optreden van zijn ploeg in de streekderby tegen FC Lienden.
 
„Ik vond ons heel slecht spelen in de eerste helft”, zette de trainer de toon. „Dit was de slechtste helft van dit seizoen en ik vond het onbegrijpelijk. Donderdag trainden we zo ongelooflijk goed in de kleine ruimte. Blijkbaar volgt op een goede generale een slechte uitvoering.”
 
„De ruimtes lagen nu wat groter, maar we kregen de bal niet eens bij de goede kleur en we hielden voorin geen bal vast”, zag Oosterlee. „We hadden veel handelingen nodig om de bal onder controle te krijgen. Het was traag, stroperig, het zag er gewoonweg niet uit.”
 
Het is gissen naar de oorzaak. „Of dat concentratie is? Ik weet het niet, dat zou je aan de jongens moeten vragen. Spelers willen altijd met de beste intenties voetballen. Ze zeggen niet: vanmiddag gaan we er eens helemaal niets aan doen.”
 
Meer pit
In de tweede helft kwam G.V.V.V. een stuk energieker voor de dag, maar kon het weinig forceren tegenover in de Liendense stellingen. „Het is heel moeilijk om een wedstrijd na zo’n eerste helft te kantelen. Er kwam wel wat meer pit en beleving in ons spel, maar voor hetzelfde geld sta je na een kwartier met 0-3 achter.”
 
De eerste helft was volgens trainer Niek Oosterlee de slechtste helft van het seizoen.
 
De Liendense clubtopscorer Danny van den Meiracker kreeg oog in oog met doelman Johan Jansen een opgelegde kans op de beslissende 0-2, maar schoot hoog in de ballenvanger. G.V.V.V. ontsnapte en had via Simon Brouwer op gelijke hoogte moeten komen, maar de aanvallende middenvelder schoot van dichtbij op de vingertoppen van keeper Jan Schimmel.
 
1-1 uit het niets
Bart Hulsbos maakte uit een variant van een hoekschop de gelijkmaker. Danny de Leeuw nam de hoekschop kort op Roy Terschegget die op zijn beurt Hulsbos bediende, die met een indraaiende bal Schimmel verraste. „Die viel uit het niets. We hadden wellicht kunnen winnen, want Mohammed Ajiach schoot nog op de paal, maar een zege was onverdiend geweest. Het is een gegeven dat dit niet onze beste wedstrijd was.”
 
Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld
Foto: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen