Oosterlee: 'Ik ben heel blij voor Simon'

24 oktober 2017
Trainer Niek Oosterlee toonde zich een tevreden man met de 1-0 bekerzege op de Koninklijke HFC. De coach was vooral blij voor matchwinner Simon Brouwer.
 
De middenvelder kopte een haarfijne voorzet van Taoufik Adnane fraai tegen de touwen. „Een geweldige goal”, sprak Oosterlee na afloop. „Een fantastische voorzet van Taoufik en geweldig ingekopt door Simon.”
 
Brouwer 'ultieme' teamspeler'
„Ik ben heel blij voor hem. Hij komt van heel ver (Brouwer scheurde in twee jaar tijd twee keer zijn kruisband af,red.) en maakt een fantastische goal. Hij was er na vier minuten spelen al dichtbij, maar die ging net naast.” Na de uitwedstrijd tegen TEC, toen Brouwer ook scoorde, noemde hij de Veenendaler een natte droom voor een trainer. „Hij is de ultieme teamspeler, heel veel jongens kunnen een voorbeeld aan hem nemen. Voetbal is een teamsport, maar bij de profs en ook bij de amateurs is het vaak eigenbelang. Simon is een op-en-top teamspeler.”
 
Compacten
G.V.V.V. had in de eerste helft veel moeite met de Koninklijke HFC, merkte Oosterlee op. „Spelers hebben een soort zelfverantwoordelijk tijdens de wedstrijd. Ze wilden hoger spelen om de Koninklijke HFC tot lange ballen te dwingen, maar die viel heel vaak verkeerd voor ons. We stonden zo ver uit elkaar… Daarover hebben we gediscussieerd in de rust. In de tweede helft zijn we wat compacter gaan staan, kwamen we veel beter in het spel en stichtten we met Jeremy veel gevaar.”
 
Trainer Niek Oosterlee tijdens het bekerduel met de Koninklijke HFC.
 
Geen voorkeuren voor loting
Oosterlee concludeerde dat zijn ploeg de voorsprong ‘veel eerder naar huis had moeten brengen’. Niettemin kwam de zege niet in gevaar. Donderdagavond weet G.V.V.V. wie de tegenstander is in de achtste finales. „We zien het wel. Ik heb verder geen voorkeuren, al wil ik het liefst in eigen huis spelen. Ja, in De Kuip of Arena spelen is ook mooi.”
 
Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld
Foto: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen