Oosterlee prijst defensie: ‘Petje af’

30 september 2017
Niek Oosterlee was een tevreden man na de 1-0 zege op Excelsior Maassluis. De overwinning was vooral te danken aan de hechte defensie, vond de coach.
 
Het was op het einde nog even billenknijpen, erkende Oosterlee. „Excelsior Maassluis bracht nog spelers die niet misstonden bij de Chicago Bulls. Maar onze verdedigers verdienen een compliment. We hebben ontzettend veel arbeid geleverd en helemaal niets weggegeven. Petje af voor de ploeg.”
 
'Stonden goed'
Excelsior Maassluis had met de boomlange spits Kevin Vink een listige kapstok in de gelederen, maar de spits stichtte weinig gevaar in de doelmond. „Bart won de duels en Wilco speelde altijd op safe. We stonden goed.”
 
G.V.V.V. kon in het eerste bedrijf geen potten breken in aanvallend opzicht. „In de eerste helft stonden de middenvelders te ver uit elkaar en daar maakte Excelsior Maassluis goed gebruik van”, zag Oosterlee.
 
Na de openingstreffer van Mohammed Ajiach (een kopbal op een afgedwaalde voorzet van Martin van Eck) kreeg G.V.V.V. een karrenvracht aan kansen. „We waren wat slordig in de eindfase en verzuimden de 2-0 te maken. De laatste twaalf minuten zette Excelsior Maassluis aan en we moesten ervoor waken dat we niet in het mes zouden lopen.” Doelman Jansen hoefde nimmer in actie te komen. „Dit zijn drie lekkere punten.”
 
Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld