Op pad in Marbella: dag 1

4 januari 2018
In het kielzog van de hoofdmacht heeft redacteur Bas van Capelleveen samen met Bram Dekker de tenten opgeslagen in Marbella voor een vierdaags trainingskamp. Van Capelleveen en Dekker werden als deelnemers van de doelpuntenactie in december uitgeloot voor de trip onder de Spaanse zon. Van Capelleveen schrijft iedere dag een blog over de verrichtingen aan de Costa del Sol. Vandaag dag 1: de aankomst.
 
Na een zeer voorspoedige vlucht vanaf Rotterdam Airport arriveerden de spelersgroep, staf, begeleiders en gasten om ca. 10.30 uur om de luchthaven van Malaga. Met Simon Brouwer als gids, die al eerder voor een familievakantie was vertrokken naar de Costa del Sol, reed de bus voor om richting Hotel El Fuerte in Marbella te gaan. 
 
Daar aangekomen stonden kwartiermakers Rob de Boer, Bart Broeder en Dennis van Meegdenburg, die woensdagochtend al richting zonnige oorden waren vertrokken, al klaar voor het ontvangst. Na opslag van de bagage in het hotel ging het richting loungebar Hestia, op vijf minuten loopafstand, waar een overheerlijke lunch werd geserveerd, die iedereen na het vroege opstaan (denk aan ca. 04.00 uur voor de meesten) zeer goed smaakte. 
 
De hoofdingang van Hotel Fuerte Marbella.
 
Bij terugkomst van de lunch werden de kamernummers uitgedeeld en kon een ieder even een tukje of een drankje doen voordat de hele club bijeen werd geroepen in een vergaderzaal voor de nodige huishoudelijke mededelingen, en voor de spelers het ophalen van de kleding en sportattributen die benodigd waren voor de aanstaande training.
 
Met de bus ging het daarna de bergen in naar het complex van C.D. Monda op een klein halfuurtje rijden van Marbella. Met een pittige anderhalf uur durende training in de benen werd de terugreis aanvaard om zich nu op te maken voor het diner in opnieuw loungebar Hestia.
Zonder Jan van Pommeren en Robert van 't Foort, die door omstandigheden niet mee konden, en Robin Mulder en Bart Hulsbos die beide morgen zullen aansluiten bij de groep, was het begin van dit trainingskamp in ieder geval alvast het halve geslaagde werk.
 
De spelers maken de heupen los onder de Spaanse zon.