Op pad in Marbella: dag 2

5 januari 2018

In het kielzog van de hoofdmacht heeft redacteur Bas van Capelleveen samen met Bram Dekker de tenten opgeslagen in Marbella voor een vierdaags trainingskamp. Van Capelleveen en Dekker werden als deelnemers van de doelpuntenactie in december uitgeloot voor de trip onder de Spaanse zon. Van Capelleveen schrijft iedere dag een blog over de verrichtingen aan de Costa del Sol. Vandaag dag 2: het bleef nog lang onrustig...

 

Na de training van gisterenmiddag, die via een mooi artikel werd gecoverd door de heren Aad de Graaf en Ferry Tŏth van Voetbal Op Zaterdag, werd rap door de bergen weer terug naar Marbella gereden. De vervaarlijke bochten werden door de buschauffeur vakkundig en rustig genomen en dus ontstond geen hoogtevrees of misselijkheid bij het 40-koppige gezelschap.

 

Thuisbasis Hotel El Fuerte
Weer terug op de tijdelijke thuisbasis Hotel El Fuerte was er voor de spelers gelegenheid voor een verfrissende douchebeurt. Degenen die dit niet nodig hadden, omdat er geen lichamelijke inspanningen verricht hoefden te worden, gingen nog maar eens het grote hotel verder verkennen, of lieten zich op het terras verwennen met een keuze uit het grote drankenarsenaal, of verdwenen naar de gym of zwembad, om daar toch nog de nodige lichaamsbeweging te verkrijgen.
 
Om half acht was het verzamelen voor het gezamenlijk diner in Loungebar Hestia. De staf van die bar is ook verantwoordelijk voor het regelen van dit trainingskamp en dat is tot op het moment van schrijven tot in de laatste puntjes geregeld. Een dik compliment is dan ook nu al op zijn plaats voor Hestia en al haar medewerkers. Dat is mede van toepassing voor het copieuze diner wat werd voorgeschoteld en de lunch van hedenmiddag die voor het vertrek naar Estapona, waar dus werd aangetreden tegen Werder Bremen II, alweer keurig stond te pronken.
 
Het zwembad nabij het hotel.
 
Staftafel
Na dat diner bleef het nog lang onrustig, vooral aan de staf(m)tafel, waar de ene na de andere anekdote over de tafel vloog, waarbij vooral assistent-trainer Jan Diepeveen diep in zijn geheugen groef. De lachsalvo’s waren niet meer te tellen alsmede de variëteit aan drankjes die op die bewuste tafel verschenen. Tegen 01.00 uur was het einde oefening en konden de luiken na een lange dag en nacht eindelijk worden gesloten. 
 
Na een meer dan uitgebreid ontbijt volgde een strand/boulevard wandeling met aansluitend de hierboven al beschreven lunch. De mooie overwinning op de Duitse opponent was de kers op de taart van vandaag. Nu is het weer verzamelen geblazen om opnieuw te gaan dineren bij Hestia en zullen we verder gaan afwachten wat de avond en de nacht gaat brengen.
 
Deel 1 van Op pad in Marbella.
 
Veel beweging in het strafschopgebied van Werder Bremen II, dat met 2-1 werd verslagen.