Rodny Hofman scheurt voorste kruisband af

26 september 2017
Een flinke domper voor Rodny Hofman. De verdediger heeft in het bekerduel met FC Dordrecht op dinsdag 19 september de voorste kruisband in zijn knie afgescheurd.
 
Dat bleek dinsdag uit de eerste diagnose. Hofman wordt volgende week woensdag (4 oktober) geopereerd, waarna een maandenlange revalidatie volgt. De kans is klein dat de verdediger dit seizoen nog in actie komt.
 
‘Enorme klap’
‘Dit is een enorme klap voor me’, reageert een aangeslagen Hofman op het nieuws. ‘Ik heb de afgelopen vijf maanden keihard gewerkt aan mijn herstel om een operatie te voorkomen en nu staat-ie alsnog op het programma. Ik heb tijd nodig om dit te kunnen verwerken. Langs deze weg wil ik iedereen bedanken voor hun steunbetuigingen de afgelopen dagen. Dat doet me goed.’
 
Hofman moest in het bekerduel met FC Dordrecht na twee minuten spelen de strijd staken met een knieblessure. Hij maakte de zaterdag daarvoor, in de met 3-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen De Dijk, zijn rentree in de basiself van trainer Niek Oosterlee na een eerdere, zware knieblessure die hij eind april op een training opliep. Voor zijn comeback in de hoofdmacht had hij al twee wedstrijden gespeeld bij de reserves.
 
G.V.V.V. wenst Rodny veel sterkte en succes met zijn herstel!