Rondgang: Ook De Treffers-thuis naar 14.30 uur

11 maart 2018
G.V.V.V. is erin geslaagd om de thuiswedstrijd tegen De Treffers op 12 mei te vervroegen naar 14.30 uur. Alle thuiswedstrijden, op de laatste tegen VVSB na (26 mei), vangen daardoor om 14.30 uur aan.
 
Het Algemeen Bestuur startte in februari een rondgang langs de clubs in de tweede divisie om de resterende wedstrijden om 14.30 uur in plaats van om 15.30 uur te laten spelen. Op basis van (financiële) cijfers concludeerden de bestuursleden dat een aanvangstijdstip van 15.30 uur negatieve effecten heeft op de publieke belangstelling. Ook de beschikbaarheid van vrijwilligers nam bij thuiswedstrijden af. De rondgang sorteerde het gewenste effect. Negen van de elf benaderde clubs stemde in met het verzoek.
 
G.V.V.V. voert nog overleg met Jong Sparta (uit op 21 april) over het aanvangstijdstip. Het duel staat nog gepland om 15.30 uur.
 
Laatste twee speelrondes om 18.00 uur
De wedstrijden in de laatste twee speelrondes, voor G.V.V.V. een duel uit bij Rijnsburgse Boys op 19 mei en thuis met VVSB op 26 mei, moeten van de KNVB op eenzelfde tijdstip worden afgewerkt. Om die reden kan G.V.V.V. niet afwijken van het vastgestelde 18.00 uur. Kijk voor een handig overzicht van de aanvangstijdstippen naar het programma.
 
Live-uitzending FOX Sports
Mocht zendgemachtigde FOX Sports besluiten een wedstrijd van de ploeg van trainer Niek Oosterlee rechtstreeks uit te zenden, dan blijft het aanvangstijdstip van 15.30 uur gehandhaafd. De club hecht veel waarde aan de exposure voor sponsoren die met een live-uitzending gepaard gaat.