Speels Jong G.V.V.V. bereikt kruisfinales in Bennekom

6 maart 2018
Jong G.V.V.V. heeft zich dankzij een 2-4 zege geplaatst voor de kruisfinales van de Acerbis beloftencompetitie Midden-Nederland.
 
Speelsheid kenmerkte het spel van Jong G.V.V.V. in de eerste helft, dat als een frisse wind over de Bennekomse opponent waaide. Opeens groeiden de gretige Joris Kuipers en Justin Spies uit tot de ware blikvangers van het talententeam. Zij, als tweedejaars B-junioren de benjamins, bezitten durf, willen voetballen, lopen gaten dicht, hebben oog voor teamgenoten. Het mag niet verwonderlijk zijn dat Kuipers volgend seizoen naar een profclub vertrekt, naar De Graafschap.
 
Bennekom op voorsprong
Het was toch Jong Bennekom dat op voorsprong kwam na elf minuten, toen al tegen de verhouding in. Doelman Jelmer Nijburg verkeek zich pardoes op een afstandsschot van bijna 30 meter. Jong G.V.V.V. had daarvoor al kansen gehad via Danny Stomphorst en Robin Segers. Een treffer van A-junior Robin Ligua werd ten onrechte afgekeurd vanwege buitenspel, door een opportunistische Bennekomse grensrechter.
 
Uitgerekend Guido Janssen hielp zijn ploeg weer in het zadel. Spies tikte een harde bal direct door naar de tweede paal, waar de meegelopen verdediger Janssen als een spits geposteerd stond: 1-1.
 
Kansenregen
Jong G.V.V.V. vergat in het vervolg van de eerste helft het attractieve spel te belonen met een treffer. Danny Stomphorst miste oog in oog met de Bennekomse doelman, Spies en Segers overkwamen hetzelfde lot. En pardoes, daar lag de bal in het netje, achter doelman Nijburg. Een hoekschop viel zeer ongelukkig binnen: 2-1.
 
Het attractieve spel in de eerste helft kreeg geen vervolg in het tweede en dat mocht ook niet verwacht worden. Jong G.V.V.V. werd niettemin in het zadel geholpen door de scheidsrechter, die tot tweemaal toe vrij licht contact aan Bennekomse zijde bestrafte met twee strafschoppen. Stomphorst schoot ze allebei onberispelijk binnen, hard in de rechterhoek.
 
Jong Bennekom kreeg na een uur spelen een even makkelijk gegeven strafschop, maar de paal zorgde voor gerechtigheid. In de slotfase kwam de zege niet meer in gevaar voor het team van trainers Moslin Adnane en Dennis van Meegdenburg. Billal Hakkam zorgde in de slotfase voor de bevrijdende 2-4, door een afvellende hoekschop hard tegen de touwen te jagen.
 
 
Jong Bennekom – Jong G.V.V.V. 2-4 (2-1)
Scoreverloop: 11. Jong Bennekom 1-0, 16. Guido Janssen 1-1, 29. Jong Bennekom 2-1.
8, 56. Danny Stomphorst 2-2 (strafschop), 83. Danny Stomphorst 2-3 (strafschop), 89. Billal Hakkam 2-4.
 
Opstelling Jong G.V.V.V.: Jelmer Nijburg (65. Olaf Weima); Billal Hakkam, Bas de Roo, Guido Janssen, Robert van ’t Foort; Joris Kuipers (78. Yasvir Mankoe), Robin Segers, Justin Spies; Thomas Bruijnzeels, Danny Stomphorst, Robin Ligua (46. Michelangelo Geutjes).
 
Gele kaarten: 60. Jelmer Nijburg, 63. Guido Janssen, 75 Robert van ‘t Foort (Jong G.V.V.V.)
 
Toeschouwers: 50
 
Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld