Taoufik Adnane en Johan Jansen in illuster rijtje

1 september 2017

Eergisteren verscheen op de website www.tweededivisie.nl een opvallend statistisch feit over Richelo Fecunda. De verdediger van VVSB had namelijk als enige veldspeler van de gehele Tweede Divisie, vorig seizoen geen enkele speelminuut gemist van de in totaal 34x90=3060 minuten. En afgelopen zaterdag bij de start van de tweede jaargang, ging Fecunda op de oude voet verder en speelde opnieuw de volledige wedstrijd tegen ASV De Dijk.

Achter deze onbetwiste koploper, die daarmee dus 3150 minuten ononderbroken in actie kwam, staan nog zeven veldspelers die in de 35 wedstrijden altijd op het opstellingsformulier stonden, maar deze niet altijd vervolmaakten. En op de vierde stek vinden we daarin onze eigen Taoufik Adnane, wat dus zeker een dik compliment waard is.
Aanvoerder Roy Terschegget had de pech dat hij door een schorsing van één wedstrijd afgelopen zaterdag niet in actie mocht komen, want anders had onze middenvelder normaliter met 3039+90=3129 minuten die vierde positie ingenomen.

Pos.

Naam

Vereniging

Minuten

1.

Richelo Fecunda

VVSB

3150

2.

Carlos Opoku

Kon. HFC en Rijnsburgse Boys

3145

3.

Leon Broekhof

FC Lienden

3137

4.

Taoufik Adnane

G.V.V.V.

3103

5.

Everton Pires Tavares

Kozakken Boys

3086

6.

Guus van Weerdenburg

Katwijk

3032

7.

Maikey Parami

VVSB en Rijnsburgse Boys

3009

8.

Nick de Bondt

De Treffers

2885


Naast deze veldspelers zijn er ook vijf doelmannen die Richelo Fecunda evenaren, waaronder onze eigen sluitpost Johan Jansen, die in 35 duels geen seconde miste. Ook voor Jansen daarom een grote pluim op de hoed.
Datzelfde geldt voor Niels Kornelis (De Treffers), Jan Schimmel (FC Lienden), Sander Danes (HHC Hardenberg) en Sebastiaan van der Sman (TEC).Nu maar eens gaan afwachten wie de langste adem heeft in het vervolg van de competitie.

Foto's: Dick Gijsbertsen