Clubicoon Simon Brouwer stopt na 12 seizoenen

24 januari 2019

Simon Brouwer stopt na twaalf seizoenen in dienst van G.V.V.V. Dat maakte de clubicoon donderdagavond aan de vereniging bekend. 

 

De 34-jarige Brouwer zet na een indrukwekkende staat van dienst een punt achter zijn voetbalcarrière bij de blauwhemden. De sympathieke middenvelder kwam medio 2007 over van het Leersumse HDS, waar Brouwer de jeugdopleiding doorliep, naar de hoofdmacht van G.V.V.V. 

 

Daarin speelde de kilometervreter 267 wedstrijden. Een indrukwekkend getal, wat nog veel hoger had kunnen liggen. Brouwer kampte in zijn voetballoopbaan in twee jaar tijd met twee grote knieblessures, die de middenvelder langdurig noodgedwongen aan de kant hielden. Vorig seizoen was hij weer helemaal fit en bekroonde hij het gestelde vertrouwen van trainer Niek Oosterlee met een hattrick in de uitwedstrijd tegen ASV De Dijk. 

 

Joey Snijders en Taoufik Adnane bestormen Simon Brouwer, die zojuist zijn ploeg op 0-1 zet in de bekerwedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

 

Heldenstatus

Doelpunten maken deed de nummer tien regelmatig. In zijn 267 wedstrijden scoorde Brouwer liefst 105 keer. Daar zitten treffers tussen die met een gouden rand zijn omlijst. Zo schoot Brouwer G.V.V.V. op 20 december 2011 naar een 0-1 voorsprong, in de bekende bekerwedstrijd tegen de profs van Sparta Rotterdam.  

 

In mei 2016 verwierf Brouwer een absolute heldenstatus voor de Veenendaalse blauwhemden. De nummer tien schoot in de beslissende wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys, om promotie naar de tweede divisie, zijn ploeg met twee doelpunten voorbij de geel-zwarten en liet sportpark Panhuis ontploffen toen het na negentig minuten betekende dat zijn G.V.V.V. daardoor was gepromoveerd naar het nieuwste en hoogste niveau in het amateurvoetbal. 

 

Het niveau waar de sympathieke Brouwer het eerste seizoen door eerdergenoemde blessure geen minuut in kon maken. Ook nu wordt de kilometervreter sinds het begin van dit kalenderjaar aan de kant gehouden door een hamstringblessure. Het gaf Brouwer meer en meer het gevoel om een punt te zetten achter zijn loopbaan bij de blauwen.

 

Sportpark Panhuis ontploft, nadat Simon Brouwer de blauwhemden op voorsprong schiet in de beslissende wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys.

 

Brouwer: “Na prachtige jaren door voordeur vertrekken”

“Na twaalf jaar bij G.V.V.V. is het mooi geweest. Ik merk aan mijzelf dat het niveau in de tweede divisie steeds hoger wordt en mijn eigen fysieke gesteldheid elk jaar wat minder,” is Brouwer realistisch. “Dan moet ik na twaalf jaar eerlijk zijn naar mijzelf en naar de club. Ik wil na deze prachtige twaalf jaar door de voordeur kunnen vertrekken.” 

 

De winnaarsmentaliteit van Brouwer frustreerde hem de laatste tijd: “Ik ben iemand die altijd wil winnen en spelen. Het frustreert mij dan als je niet meer volledig kan brengen, wat ik eerder wel altijd kon brengen.” 

 

Simon Brouwer ontvangt bloemen van bestuurslid VTZ Loek Budding na het spelen van zijn 250ste officiële wedstrijd in dienst van G.V.V.V.

 

"Doelpunten tegen Rijnsburgse Boys mijn ultieme hoogtepunt"

Brouwer kijkt terug op fantastische jaren bij de club: “Ik heb twaalf prachtige jaren gehad met veel hoogtepunten. Natuurlijk het bekeravontuur in 2011/2012, waarin ik G.V.V.V. op voorsprong schoot tegen Sparta Rotterdam, het kampioensjaar in de hoofdklasse, het superjaar waarin we helaas na een beslissingswedstrijd met lege handen stonden tegenover Spakenburg en natuurlijk de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. Dat was mijn ultieme hoogtepunt bij G.V.V.V.” 

 

“Tot slot heb ik nog een leuk nieuwtje, want Sharon en ik verwachten deze zomer mama en papa te worden. Dus dat is een mooie bijkomende reden om te stoppen,” glimlacht Simon.  

 

Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen & Orange Pictures