In de media: ‘Gestolen overwinning deert niemand’

26 november 2018

In een krankzinnige apotheose zette G.V.V.V. ten koste van hekkensluiter VVSB de wereld op zijn kop: 3-2, zo luidde de eerste paar regels van het verslag in de maandageditie van het AD/Utrechts Nieuwsblad. Een mediaoverzicht.

 

Bart Hulsbos, hij scoorde voor de derde keer dit seizoen, sprak na afloop tegenover het AD over de waanzinnige slotfase. “Het is een gestolen overwinning, want VVSB had de 1-3 vlak voor tijd moeten maken. Binnen vijftien minuten staan er drie goals op het bord in deze hele gekke wedstrijd. Rond minuut 88 had ik getekend voor een puntje. Maar dit mag ook wel een keer”, aldus een tevreden Hulsbos.

 

‘Dood en begraven’

G.V.V.V. leek dood en begraven, valt te lezen in het verslag van de Veenendaalse Krant. Bij de 1-2 stand misten de bezoekers voor open doel en vervolgens braken krankzinnige minuten aan. Het leverde G.V.V.V. uiteindelijk de overwinning op, waardoor sportpark Panhuis weer eens ouderwets ontplofte. “Heerlijk die ontlading”, reageerde aanvoerder Roy Terschegget.

 

“We probeerden het wel, maar zij zaten er kort op. Tot aan de zestien kwamen we er doorheen en toen hield het op. Na die verprutste kans van hen, voelden wij dat we een tandje bij moesten schakelen. Dat het dan uiteindelijk lukt, is heerlijk!” (Volledige verslag)

 


Bart Hulsbos is een fractie sneller dan sluitpost Ruben Valk en kopt de 2-2 tegen de touwen.


‘G.V.V.V. slaat in slotfase toe’

Trainer Niek Oosterlee had nog zo gewaarschuwd dat VVSB helemaal geen verkeerde ploeg was, maar zijn spelers trokken er zich weinig van aan, luidde het oordeel van De Gelderlander/De Vallei. “Dat kwam misschien ook wel door de snelle goal van ons. Daardoor dachten de jongens ‘dat wordt een makkie’. Nou, ze kwamen mooi bedrogen uit”, aldus de coach na afloop.

 

Johan Jansen vertelde in diezelfde krant dat G.V.V.V. de handen mocht dichtknijpen dat er tenslotte nog een 3-2 eindstand op het scorebord verscheen. “Daar had niemand rekening mee gehouden. Op basis van de hele wedstrijd waren we wel beter, vond ik, maar dat we verdiend gewonnen hebben, durf ik ook niet te beweren.”

 

‘Wij zijn de terechte winnaar’

Trainer Niek Oosterlee sprak voor de microfoon van RTV Utrecht over een terechte overwinning. “Als je overall kijkt, denk ik dat we wel de terechte winnaar zijn. Alhoewel zij in de laatste minuten de winnende kunnen maken, beslissen wij de wedstrijden in een paar minuten.” Ook doelpuntenmaker Bart Hulsbos verscheen voor de microfoon van de regionale zender. (De interviews)

 

Samenstelling: GVVV.nl/Youri van Doorn

Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen