In de media: ‘G.V.V.V. moet zich diep schamen’

6 mei 2019

‘G.V.V.V. beleefde zaterdag een off-day. Tegen FC Lienden verloren de ongeïnspireerd voetballende Veenendalers met 2-0’, schreef De Gelderlander/De Vallei. Een mediaoverzicht. 

 

De regionale krant noemde de vertoning van de Veenendaalse ploeg een ‘belediging ten opzichte van de vele meegereisde supporters’. Een andere omschrijving van de wanprestatie kon het medium niet bedenken. Ook trainer Niek Oosterlee kon niet goed verklaren wat hij die middag had gezien: “Het was bij vlagen gênant, ik heb er geen woorden voor.” De oefenmeester wilde er niets van weten dat het vertoonde spel te maken had met het vroege uitvallen van Terschegget. “Natuurlijk was dat even schrikken, maar de slappe hap daarna kan niet aan het uitvallen van Roy worden opgehangen. Dat is onzin.”

 

Periodetitel uit zicht

Het AD/Utrechts Nieuwsbladzag hoe de derde periodetitel door de nederlaag uit zicht is. In de krant verweet Oosterlee zijn ploeg een gebrek aan inzet. “FC Lienden vocht voor elke meter, terwijl wij de duels vooral voetballend wilden oplossen.”

 

“Niet alleen voetballen, je moet ook strijd leveren”

Bij RTV Utrechtvertelde Niek Oosterlee dat hij het leveren van strijd zaterdagmiddag had gemist bij zijn ploeg. (Interview)

 

In de Veenendaalse Krantconcludeerde Simon Brouwer dat zijn ploeg het na de 1-0 alleen nog maar lastiger kreeg tegen FC Lienden. “Zij zijn fysiek sterk en spelen graag op de counter. Na de 1-0 konden zij dat al helemaal doen en werd het voor ons nog moeilijker.” (Volledig artikel)

 

 

Samenstelling: GVVV.nl/Youri van Doorn

Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen