In de media: ‘G.V.V.V. zit ‘Vogels’ dwars’

23 april 2019

G.V.V.V. heeft IJsselmeervogels zaterdagmiddag flink dwarsgezeten in haar strijd om het kampioenschap. Sherwin Grot schoot zijn ploeg ruim in blessuretijd langs de streekgenoot, die de achterstand op AFC vergroot zag worden naar acht punten. Een mediaoverzicht. 

 

‘Als een konijn door trainer Niek Oosterlee uit de hoge hoed getoverd’, zo omschreef AD/Utrechts Nieuwsblad de invalbeurt van Sherwin Grot. De snelle aanvaller kwam ruim twintig minuten voor tijd in het veld. Voor IJsselmeervogels betekende de nederlaag een fikse klap in het gezicht in de titelrace. 

 

Sherwin Grot wijst richting het publiek na zijn winnende treffer.

 

“Hadden erg veel moeite met spel van IJsselmeervogels”

Dat G.V.V.V. na 45 minuten spelen de kleedkamers mocht opzoeken met een voorsprong, was volkomen tegen de verhouding in. Taoufik Adnane kon zich volledig vinden in de constatering van De Gelderlander/De Vallei: “Wij hadden voor rust erg veel moeite met het spel van IJsselmeervogels. En de mazzel dat IJsselmeervogels het overwicht niet uitdrukte in doelpunten.” 

 

“Winnen is leuk, maar zie G.V.V.V. liever goed voetballen”

Trainer Niek Oosterlee kon na afloop tegenover de verslaggever van RTV Utrecht niet ontkennen dat hij genoot van de gestolen overwinning, maar toch ziet hij zijn ploeg liever goed voetballen. Volgens de oefenmeester ontbrak het daar namelijk aan. (Interview)

 

Roy Terschegget probeert Eef van Riel van de bal te houden.

 

“Zij hadden recht op meer, maar dit zijn voor ons de lekkerste”

Aanvoerder en doelpuntenmaker Roy Terschegget analyseerde in de Veenendaalse Krant de twee doelpunten waarbij hij betrokken was. “Bij de 1-0 schoot ik hem tegen de speler aan en de 2-1 was een snoekduik. Vandaag speelde ik wat meer op tien en dat beviel mij wel. Heerlijk tussen de linies in.” (Volledig artikel)

"Kampioenskansen IJsselmeervogels verdampt"
Zo luidde de kop van VOZ verslaggever Rob Kemper. Ook hij zag dat de 2-1 voorsprong bij rust de wereld op z'n kop was gezien het spelbeeld en de kansenverhoudingen die ruim in het voordeel van de bezoekers waren. Dat veranderde toen coach Oosterlee van tactiek switchte van 5-3-2 naar 4-3-3 met het inbrengen van Bendadi en Grot. En laatstgenoemde speler werd uiteindelijk de matchwinner. (Volledig artikel

 

Samenstelling: GVVV.nl/Youri van Doorn

Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen