In de media: ‘Robin Segers goudhaantje’

19 november 2018

Het staat er niet zo letterlijk, maar tussen de regels door is deze aanhef wel de tendens van wat alle journalisten/verslaggevers die De Treffers - G.V.V.V. hebben gevolgd te melden hadden.

De papieren Vallei editie, van dagblad De Gelderlander hangt het verslag op aan het debuut in de basis van Robin Segers en meldt in de kop daarbij dat de middenvelder ook nog scoorde. Verderop in het artikel zegt de hoofdpersoon na zijn doelpunt: “Daar droom je natuurlijk van. Ik moest van de trainer op ‘tien’ mijn looplijnen maken en veel storen. Mijn ding doen, net als op de trainingen. Maar dat ik in mijn competitiedebuut ook nog zou scoren had ik nooit gedacht. Ik ben nog aan het nagenieten.”

De elektronische versie van deze krant laat onder het tabblad Voetbal Nijmegen de kop verschijnen: “Wanvertoning De Treffers tegen G.V.V.V.”  
En sluit af met: “Na de 0-3 had de thuisploeg het geluk dat G.V.V.V. de voet van het gaspedaal haalde.”

In de Utrechtse editie van het AD wordt Robin Segers geciteerd met ongeveer dezelfde bewoordingen als in het zusterblad.
G.V.V.V. spotte met alle theorieën van het mager presteren in november en snelle tegengoals in het tweede bedrijf. Ze gingen allen mank. Het werd op de dag van de intocht van Sinterklaas een heerlijk avondje waarin alles klopte, was de teneur van het artikel.


Het 'goudhaantje' haalt uit voor zijn treffer.

De Veenendaalse Krant concludeert dat de uitstekende eerste helft de basis was voor de ruime winst en dat de lat erger voorkwam voor de thuisploeg.
(Het artikel)

Door het aanvangstijdstip van 18.00 uur was RTV Utrecht niet aanwezig voor een liveverslag en de interviews na afloop, maar op de website van deze regionale omroep staat wel een korte karakteristiek en daarin zijn de steekwoorden:
Klinkende overwinning, eerste basisplaats Robin Segers, en eerste keer dit seizoen geen tegengoal.
(Het artikel)

Ook de website voetbal247 refereert aan de ‘nul’ en aan de veelbesproken novembermaand. Maar tevens pakken ze groot uit met een kopfoto van Robin Segers en de vermelding van zijn debuut in de basis met als bekroning ook nog een doelpunt.
(Het artikel)
Vanwege zijn drievoudige assist is Sherwin Grot door deze website genomineerd als speler van de week in speelronde 12.
Stemmen op Sherwin Grot kan door hier te klikken.

Tekst: Bas van Capelleveen
Foto: Brenda Dekker