In de media: ‘Zure nederlaag’

5 november 2018

Deze zeer korte samenvatting is de tendens van wat alle journalisten/verslaggevers die G.V.V.V. – Katwijk hebben gevolgd te melden hadden.

De papieren Vallei editie, van dagblad De Gelderlander begint het verhaal met de subkop: “G.V.V.V. mist zaterdag unieke mogelijkheid om van regerend kampioen Katwijk te winnen en krijgt deksel op de neus met zuur 0-1 verlies”.
Maar de hoofdkop boven het verslag verteld ook een deel van de wedstrijd: “Koninkrijk voor een goalgetter bij apatisch G.V.V.V.”  

Zusterblad het AD, editie Utrecht Stad, stelt voor dat G.V.V.V. de pauze in het vervolg maar op het veld moet nemen omdat het er op lijkt dat de kleedkamer behekst is met een virus waardoor de spelers inkakken. Want voor de vierde keer – Spakenburg, Barendrecht, FC Lienden en Jong Almere City FC – moesten er kort na de thee een of meer tegentreffers worden geïncasseerd. Toen hadden die goals geen desastreus effect omdat G.V.V.V. zelf voordien al wel had gescoord, nu lukte dat niet en was die ene treffer van Katwijk wel funest.  

De Veenendaalse Krant laat doelman Johan Jansen aan het woord. Hij en zijn kornuiten slaagden er dit seizoen nog geen enkele maal in om de ‘nul’ te houden.
“En als je dan zelf niet scoort, dan wordt het een lastig seizoen”, bromde de doelman.
(Het artikel)    


Katwijk goalie Ricardo Kieboom bleek onpasseerbaar.


Het overbekende voetbalplatform Voetbal Op Zaterdag constateerde dat debuterend Katwijk trainer Jan Zoutman, die afgelopen maandag voor het eerst de selectie onder zijn hoede had, wel erg fortuinlijk was begonnen aan zijn avontuur bij de regerend kampioen.
Interim aanvoerder en rots in de Katwijkse branding Kay Blokland liet weten dat de overwinning wellicht niet verdiend was, maar dat hij en zijn medespelers er wel voor hadden gezorgd dat G.V.V.V. de 0-1 niet ongedaan konden maken. “Dan doen zij het toch zichzelf aan om te verliezen”.
(Het artikel)

Henk Kasius, medewerker van Voetbal247.nl, maar ook radioverslaggever voor RTVKatwijk en fervent supporter van de club schreef onder de kop “G.V.V.V. laat gehavend Katwijk ontsnappen” een geheel reëel beeld van de Veense Katukkse ontmoeting. Met als conclusie dat G.V.V.V. meer verdiende dan alleen de schouderklopjes.
(Het artikel)

Ook RTV Utrecht tenslotte stelde vast dat de gelijkmaker, gezien het spelbeeld, zeker terecht zou zijn geweest, maar dat het niet zo mocht zijn. Ook haalde de zender alvast, een voor G.V.V.V. psychologisch gezien, vervelende term van stal en onderbouwde dat ook nog eens met cijfers.
Niek Oosterlee en Rodny Hofman deden hun zegje voor de microfoon van Bert Kous.
(Het artikel en de interviews)
 

Samenstelling: GVVV.nl/Bas van Capelleveen

Foto: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen