In de media: 'G.V.V.V. in veilige haven'

15 april 2019
Zoals de trouwe schare van supporters en begeleiders, kwam ook de media unaniem tot de conclusie dat G.V.V.V. door de overwinning bij VVSB zich eindelijk in veilige haven had gespeeld. 
Er zijn weinig bekende ‘mediagezichten’ waargenomen in Noordwijkerhout, dat had waarschijnlijk alles te maken met het late aanvangstijdstip. Toch viel er nog het nodige te lezen in de media.
 
De Veenendaalse krant concludeerde dat het dit seizoen allemaal een beetje stroef liep, maar dat we volgend seizoen opnieuw kunnen genieten van G.V.V.V. in de hoogste amateurklasse. De overwinning was terecht. Behalve de overwinning, was ook het uitvallen van doelman Johan Jansen en zijn vervanging door Bart van de Beek een opvallend element in deze wedstrijd. Ook dat VVSB-er Frank Tervoert scoorde tegen zijn oude club.
 
RTV Utrecht was niet live aanwezig  bij VVSB - G.V.V.V. De uitzending van Namen & Rugnummers loopt maar tot 18 uur. Dus ditmaal geen live verslag en interviews. Op de website wel een kort verslag. De overwinning wordt wel als enigszins verrassend beoordeelt. VVSB had, tot aan zaterdag, een ongeslagen reeks van vijf wedstrijden. Des te knapper dus de overwinning van onze blauwen.
 
Op de website van De Gelderlander een kort verslag van de wedstrijd. In de digitale versie vertelt aanvoerder Roy Terschegget zijn bevindingen van deze wedstrijd: ,,Voor rust had VVSB wel een optisch overwicht, maar daar deden ze niet veel mee''. ,,Wij waren gevaarlijker, ook na rust. Afstand nemen deden we ook niet. Toen dacht ik wel even 'nu moeten we oppassen'. VVSB is een onberekenbare ploeg en op eigen veld moeilijk te bespelen. Na de 1-2 gooiden ze alles op de aanval, van die ruimte hadden we sneller gebruik moeten maken'', meende Terschegget. ,,Eigenlijk waren we al veilig, het was ondenkbaar dat de ploegen onder ons alles zouden winnen. Maar met de veertig punten die we nu hebben is het honderd procent zeker'', stelde de captain.
 
Het AD/Utrechts Nieuwsblad noemde de wedstrijd tegen VVSB vermakelijk. Een conclusie waarin de G.V.V.V. webredactie zich wel in kan vinden. Dat, tot opluchting van alles wat blauw is, in de blessuretijd Roy Terschegget de wedstrijd op slot gooide door de 1-3 binnen te schieten, is zowat een understatement te noemen.

Ook de in de regio van VVSB bekende website Voetbal in de Bollenstreek besteedde met een verslag ruimschoots aandacht aan het treffen met onze hoofdmacht. Waar G.V.V.V. in de agelopen maanden veelal tegenaan liep, namelijk geblesseerden en geschorsten en zaterdagavond de selectie weer zo goed als compleet had, overkam dat nu de Noordwijkerhoutse gastheren. Zij waren gehavend en konden het G.V.V.V. niet moeilijk maken, zo concludeerde auteur Frank Venema in zijn kop boven het artikel. 
,,De laatste en één na laatste bal waren niet goed bij ons. We hebben amper honderd procent kansen gecreëerd",  was de samenvatting van Loyd van der Wilden, een van de vervangers van de vaste krachten in het team van coach Eric Meijers. Klik hier om het gehele verslag te lezen.

Samenstelling: GVVV.nl/Paul van de Lustgraaf
Fotografie: GVVV.nl/Brenda Dekker