In de media: 'G.V.V.V. verrast en stunt'

18 maart 2019
Waarschijnlijk niet verwacht de overwinning van G.V.V.V. thuis tegen de koploper van de Tweede divisie. In de media wordt de overwinning op het Amsterdamse AFC dan ook gebracht als een stunt, een (aangename) verrassing. Dat met deze overwinning ook IJsselmeervogels een handje wordt geholpen in de strijd om het kampioenschap, is zeker voor de Spakenburgers een leuke bijkomstigheid. Maar verdediger Rodny Hofman heeft nog wel een bijzondere boodschap voor de roodwitten: 'Wij gaan ze allemaal pootje lichten'! Voor de rest alleen maar lof voor de blauwwitten in de media.  A propos Spakenburg: G.V.V.V. staat met deze overwinning op de dertiende plek en speelt zaterdag de kraker in en tegen Spakenburg.
 
De redactie van De Gelderlander/De Vallei heeft het over een denderende verrassing in hun wedstrijdverslag. Ook wordt de effectiviteit van G.V.V.V. geroemd. Want ondanks meer balbezit van AFC wist GVVV binnen enkele minuten via Soufiane Laghmouchi op een 2-0 voorsprong te komen. Met name het tweede doelpunt van Laghmouchi werd als een beauty betiteld. Ook dat het aan het einde van de wedstrijd bij G.V.V.V. vrouw en kinderen eerst was en zij ontzettend zwijnden bij een 3-2 voorspong, toen de bal door AFC tweemaal via tegen onderkant van de lat weer in het veld stuiterde. Gelukkig kreeg Sherwin Grot aan het einde een strafschop mee die door aanvoerder Roy Terschegget feilloos ingeschoten werd. G.V.V.V. speelde een ijzersterke wedstrijd tegen de koploper was uiteindelijk de conclusie. (Het volledige artikel)
 

Rodny Hofman bezig met zijn zoveelste rush.

De Veenendaalse Krant interviewde Rody Hofman De rechterverdediger was aangever van de eerste twee doelpunten van G.V.V.V. en speelde een uitstekende wedstrijd. Hij had ook nog een paar bijzonder aardige uitspraken: ,,Ik had al mijn kruit in de eerste helft al verschoten", vertelde Hofman toen hij na een indrukwekkende sprint oog in oog kwam te staan met de doelman van de tegenpartij en niet tot scoren kwam. ,,Ik ga een vakantie boeken zonder annuleringsverzekering, dus we moeten nog even aan de bak. De druk van onder voelen wij, maar als we zo spelen als nu... is het niet nodig ons zorgen te maken voor de nacompetitie." En de meest opmerkelijke: ,,Nu juicht IJsselmeervogels hard, maar ook die gaan wij gewoon verslaan". De roodwitten staan door het verlies van AFC nu op kop en komen op 20 april naar Veenendaal. (Het volledige artikel)

Volgens trainer Niek Oosterlee kan G.V.V.V. dus van iedereen winnen. Deze uitspraak deed hij tegenover verslaggever Bert Kous van RTV Utrecht. Johan Jansen vertelde tegen dezelfde verslaggever dat hij het heerlijk vond om revanche te hebben genomen voor de nederlaag in Amsterdam. Ook in dit verslag kwam (uiteraard) de grote schoonheid van het tweede doelpunt van Soufiane Laghmouchi ter sprake. Bij RTV Utrecht was er geen sprake van vrouw en kinderen eerst aan het einde van de wedstrijd voor G.V.V.V., maar wel billenknijpen voor de thuissupporters op Panhuis! Verslaggever Bert Kous concludeerde een verrassende, maar verdiende overwinning voor de blauwwitten, wat met dit resultaat regiogenoot IJsselmeervogels op de troon stootte. (De interviews)


Soufiane Laghmouchi haalt uit voor zijn eerste doelpunt van de dag.
 
Het AD zag een uitblinkende Laghmouchi met G.V.V.V. stunten tegen koploper AFC. Een uiterst attractieve wedstrijd met een spannend scoreverloop. G.V.V.V. dat op voorsprong kwam en bleef, en AFC dat dichtbij de gelijkmaker was. Nadat AFC op 3-2 kwam, was het alle hens aan dek voor G.V.V.V., maar in blessuretijd maakte aanvoerder Roy Terschegget uit een strafschop gelukkig ook nog de vierde treffer. (Het volledige artikel)
 
 
Samenstelling: GVVV.nl/Paul van de Lustgraaf
Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen