In de media: 'G.V.V.V. vertoont teken van leven'

4 februari 2019

G.V.V.V. heeft na een serie beschamende resultaten het houvast voorlopig terug, door met 2-3 te winnen van Jong Sparta. Zo opende AD/Utrechts Nieuwsblad maandag haar wedstrijdverslag. Een mediaoverzicht.

 

“De Veenendaalse zege op de jonkies van Sparta was een gevolg van degelijk voetbal, gespeeld met drie in plaats van twee spitsen. G.V.V.V. is teruggekeerd in de geliefde formatie en toont na een periode vol droefenis plots weer tekenen van leven in de tweede divisie,” zag de verslaggever van de regionale krant.

 

Niek Oosterlee geeft in de krant aan dat hij gelooft in de gevoerde groepsgesprekken: “We hebben gesproken hoe zij dingen voelen en zien. '4-4-3 is wel vertrouwder', lieten ze weten. Dan moet je als trainer niet eigenwijs zijn. Zíj moeten het uiteindelijk doen. We hebben nog veertien wedstrijden en cruciale weken voor de boeg, met ploegen die dicht bij ons in de buurt staan. We moeten nu proberen ons uit de zorgen te spelen."

 

Doelman Fabrie kan niet meer voorkomen dat De Graaf zijn ploeg weer op voorsprong schiet.

 

‘G.V.V.V. beleeft primeur met zege op Jong Sparta’

‘Soms is een ploeg onherkenbaar. G.V.V.V. bakte er in de eerste drie wedstrijden van dit kalenderjaar weinig van. De ploeg van trainer Niek Oosterlee speelde zaterdag als herboren,” schrijft De Gelderlander/De Vallei.  “We hebben vorige week de koppen bij elkaar gestoken, omdat we wisten dat het zo niet langer kon. Samen met de trainer is afgesproken terug te vallen op ons 4-3-3-basissysteem. Dat pakte tegen Jong Sparta goed uit'', vertelde aanvoerder Roy Terschegget. “Deze zege geeft de burger moed.”

 

“Het was nog even billenknijpen, maar goede overwinning”

Trainer Niek Oosterlee bekende tegenover RTV Utrecht dat het de laatste minuten nog wel even billenknijpen was, nadat Dos Santos Jong Sparta terugbracht tot 2-3. Soufiane Laghmouchi liet de verslaggever van de regionale omroep weten blij te zijn dat er eindelijk een keer van hen werd gewonnen. (De interviews)

 

Soufiane Laghmouchi: "Vandaag eindelijk een keer van ze gewonnen" 

 

 “Echte overwinning van het team”

Sluitpost Johan Jansen vertelde tegenover de Veenendaalse Krant dat de overwinning een echte teamprestatie was: “Iedereen voerde zijn taken goed uit.” De krant benoemt ook de twee belangrijke reddingen van de doelman, waarmee hij zijn ploeg op de been hield en zelfs opnieuw een voorsprong bracht. (Het artikel)

 

 

Samenstelling: GVVV.nl/Youri van Doorn

Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen