G.V.V.V. en Diepeveen na dit seizoen uit elkaar

3 december 2018

G.V.V.V. en assistent-trainer Jan Diepeveen zetten na tien seizoenen een punt achter de samenwerking. De Veenendaalse tweededivisionist heeft om financiële redenen besloten om na dit seizoen verder te gaan met nog maar een assistent-trainer. 

 

De 61-jarige Diepeveen is al langere tijd binnen de vereniging actief. Hij begon als assistent-trainer bij de B-selectie van de vereniging en schoof in het seizoen 2009/2010 door naar de hoofdmacht in dezelfde functie. Na het ontslag van trainer Erik Assink was Diepeveen twee wedstrijden interim-trainer van het eerste elftal.

 

Diepeveen: ‘Slapeloze nachten van gehad’ 

De mededeling dat G.V.V.V. niet meer verder gaat met Diepeveen viel de oefenmeester rauw op zijn dak. “Ik ben toch wel een echte blauwe, het besluit van het bestuur bracht mij dan ook slapeloze nachten. De samenwerking met Niek Oosterlee en Dennis van Meegdenburg was zeer prettig en ik vind het dan ook erg jammer dat hier na het seizoen een einde aan komt.”

 


Diepeveen: "Mededeling viel mij rauw op het dak".

 

Budding: ‘Besluit vanuit financieel oogpunt’ 

Bestuurslid voetbaltechnische zaken Loek Budding geeft aan dat het besluit om met één assistent-trainer verder te gaan, is genomen uit financieel oogpunt. “Tijdens de Algemene Ledenvergadering is aangegeven dat de komende tijd bezuinigd moet worden binnen de gehele vereniging. Een van de besloten bezuinigingen is het terugbrengen van twee assistent-trainers naar een.”

 

“Donderdag 22 november heb ik aan Dennis en Jan dit besluit kenbaar gemaakt”, vervolgt Budding. “Er is toen nog helemaal niet gesproken wie van de twee niet verder zal gaan, echter gaf Jan wel direct aan dat hij niet bereid is om drie avonden en de zaterdag op het veld te verschijnen. Het latere voorstel wat ik ontving van Jan om een avond training te geven, naast aanwezigheid op de zaterdag, gaf mij geen goed gevoel. Ik ben van mening dat een assistent-trainer minstens twee en in de nieuwe situatie, drie avonden aanwezig moet zijn.” 

 

Loek Budding wil duidelijk maken dat het besluit is genomen door het bestuur. “Aangezien Jan kenbaar heeft gemaakt niet alle avonden aanwezig te willen zijn bij de trainingen, hebben wij besloten de samenwerking met Jan na dit seizoen te beëindigen. Met Dennis hebben wij nog geen overeenkomst gesloten voor het volgende seizoen, hierover zijn wij nog in gesprek. Ik wil graag vooropstellen dat het een besluit van bestuurlijke aard is en niet vanuit een andere hoek komt. Hoofdtrainer Niek Oosterlee had graag ook volgend seizoen met beide assistenten verder gegaan, maar heeft te kennen gegeven het bestuursbesluit te respecteren.”

 

“Ik wil Jan enorm bedanken voor de zeer prettige jaren die ik met hem heb samengewerkt en ik hoop dat hij ook in de komende jaren evenveel op het sportpark aanwezig zal zijn,” besluit Budding zijn toelichting.