G.V.V.V. vroegtijdig uitgespeeld op JR-toernooi

28 december 2018

De selectie van G.V.V.V. is vrijdagmiddag vroegtijdig uitgeschakeld op het Jan Rebergen zaalvoetbaltoernooi. De blauwhemden eindigden ongeslagen in poule B, maar kwamen op doelsaldo niet verder. 

 

Na drie jaren afwezigheid, trad G.V.V.V. vrijdagmiddag weer aan op het goed bezette Jan Rebergen zaalvoetbaltoernooi. Nadat FC Lienden zich een paar dagen eerder had teruggetrokken uit het toernooi, bleven Renswoude, VRC en Advendo’57 nog over in de poule van de blauwhemden. De selectie van G.V.V.V. bestond uit doelman Bart van de Beek, Jeroen den Hartog, Taoufik Adnane, Roy Terschegget, Wilco den Hartog, Jeremy de Graaf, Robin Segers, Jaouad Bakali en Mart de Jong. 

 

Mart de Jong probeert Achraf el Azzouzi te passeren.

 

Flitsende start

De openingswedstrijd van het toernooi, tussen G.V.V.V. en VRC, begon energiek. Mart de Jong en Wilco den Hartog tekenden al in de eerste vier minuten voor een treffer, waardoor de blauwhemden een riante voorsprong hadden. Toch kwam VRC een paar minuten voor tijd op 2-1 via Stefan van Leeuwen, maar werd het niet meer echt spannend. Renswoude en Advendo’57 openden het toernooi met een gelijkspel, waardoor G.V.V.V. na de eerste speelronde verzekerd was van de eerste plaats in de poule.  

 

Doelpuntloze remise 

Het tweede affiche, tegen Advendo’57 leek op papier dan ook een wedstrijd om het puntentotaal nog wat verder op te krikken. Echter bleef de productie in deze wedstrijd uit en hielden beide ploegen aan het einde van dit duel alleen een puntje over: 0-0. Advendo’57 trok een muur op, waar G.V.V.V. zich op stukbeet en ook doelman Michael van Ruiswijk was van absolute meerwaarde voor zijn ploeg. 

 

Robin Segers omspeelt Evan Plagenhoef van Advendo'57.

 

Snelle voorsprong

De laatste wedstrijd in poule B was alles bepalend voor de ploeg van trainers Dennis van Meegdenburg en Jan Diepeveen. De blauwhemden moesten winnen van Renswoude, om groepshoofd te worden in de poule en op doelsaldo niet op de derde plaats te belanden. Met die gedachte werd de wedstrijd dan ook begonnen en na zes minuten leken de Veenendalers met een been in de kruisfinales te staan, gezien de 2-0 voorsprong. Taoufik Adnane en Jeremy de Graaf hadden het net gevonden en hun ploeg op een riante voorsprong gezet. 

 

Toch bleek de voorsprong niet voldoende om daarmee ook de winst in poule B veilig te stellen. Renswoude wist namelijk in een tijdsbestek van twee minuten de stand weer gelijk te trekken en daarmee zelf de koppositie te grijpen en G.V.V.V. virtueel op uitschakeling te zetten. Het deed sluitpost Bart van de Beek besluiten om zich ook in de voorhoede te gaan begeven en alles te proberen om niet vroegtijdig uitgeschakeld te worden op het toernooi. Helaas slaagden de blauwhemden er niet in om de winnende treffer tegen de touwen te schieten, waardoor G.V.V.V. al na de poulefase op doelsaldo werd uitgeschakeld op het Jan Rebergen zaalvoetbaltoernooi. 

 

Wilco den Hartog probeert zijn tegenstander van de bal te zetten.

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn

Fotografie: GVVV.nl/Brenda Dekker