Johan Jansen uitgeroepen tot beste speler ’18-‘19

28 mei 2019

Tussen de bedrijven door, op de gedenkwaardige en historische afscheidszaterdagavond van de 25ste mei 2019, was er een kort intermezzo ingelast om het webredactieteam in de gelegenheid te stellen de prijzen uit te reiken van het beste spelers klassement 2018 – 2019.
Door het overvolle programma, vanwege het afscheid van zes clubiconen, was er dit keer veel te weinig tijd om het traditionele voorspelspelletje - waarbij alle aanwezigen een gokje mogen wagen hoe de jury de prijzen dit seizoen had verdeeld - te spelen.
Het ontbreken daarvan drukte de pret geenszins en met evenveel plezier als in andere jaren mocht Bas van Capelleveen als jury voorzitter de elf genomineerden oplezen en de prijzen uitreiken aan de nummers één tot en met drie.

Hoe worden de spelers beoordeeld

De spelers worden tijdens de vierendertig competitiewedstrijden beoordeeld door een elfkoppige jury, die op een schaal van 1 tot 10 cijfers uitdeelt. Daaruit wordt dan een gemiddelde berekent voor iedere wedstrijd. Die worden dan bij elkaar opgeteld en gedeeld door het aantal wedstrijden waarin de desbetreffende speler aan onderstaande voorwaarden heeft voldaan.
De spelers krijgen een rapportcijfer als zij in een wedstrijd minimaal 25 minuten hebben gespeeld, hetzij in de basis of als invaller. Om in aanmerking te komen voor een plaats in het eindklassement moeten de spelers in 2/3 van de vierendertig competitieduels (= 23) een beoordeling hebben ontvangen.
Niet alle juryleden konden bij iedere thuis- en uitwedstrijd aanwezig zijn, maar gemiddeld hebben in dit net afgelopen seizoen acht juryleden altijd beoordelingen uitgedeeld, dus al met al kun je daarom stellen dat gegeven rapportcijfers behoorlijk evenwichtig zijn geweest. 

Uitzondering op de regel
Omdat deze uitreiking van de prijzen zeer kort na de allerlaatste wedstrijd van het seizoen tegen Rijnsburgse Boys ging plaatsvinden had de jury besloten, als uitzondering op de regel, om die wedstrijd niet meer mee te nemen. Het verzamelen van de beoordelingen en het uitrekenen van de eindstand zou te veel tijd gaan kosten. Daarom was deze keer het spelen van in totaal 22 wedstrijden voldoende om genomineerd te worden.

Na het opsommen van de nummers 11 t/m 4 kwam de top drie aan de beurt en die zag er als volgt uit.

Roy Terschegget derde
Nog nooit in de nu dertigjarige geschiedenis van dit beste spelers klassement is de strijd om de ereplaatsen zo nipt geweest als dit seizoen. Er moest zelfs worden gekeken naar het derde cijfer achter de komma om te bepalen wie met zilver of brons moest worden beloond. Met een verschil van slechts vierduizendste punt moest de captain van het elftal, Roy Terschegget, daarin Bart Hulsbos voor laten gaan.
Zeer jammer en spijtig natuurlijk dat de naar Spakenburg vetrekkende centrale middenvelder in de laatste vier wedstrijden van dit seizoen geen gelegenheid meer kreeg, door zijn knieband kwetsuur, om zijn uiteindelijke rapportcijfer van 6,646, wat werd afgerond naar 6,65, nog wat op te poetsen. Maar zonder een enkele onvoldoende, als we een ≤ 5,5 als zodanig aanmerken, zorgde het kind van de club toch weer voor een primeur.
Want als drievoudig winnaar in 2011, 2013 en 2014, en zilveren medaillist in 2016, stond een derde plek nog niet op Roy’s conto. Dat heeft hij in zijn allerlaatste jaargang bij G.V.V.V. dan nog maar mooi weer ingevuld.


      
Bart Hulsbos tweede
De nipte winnaar van vorig seizoen Bart Hulsbos, hij bleef toen Johan Jansen met 0,01 punt verschil voor, kon zijn toenmalige belager en teamgenoot dit seizoen niet echt bedreigen.
Maar niettemin was ook Bart’s laatste jaargang in het mooie blauwe tenue er een van gedegenheid. En ondanks zijn weer regelmatig opspelende liesblessure, die hem negen beoordelingen kosten, kwam er in het restant van de 33 duels slecht eenmaal een onvoldoende achter zijn naam te staan. Een 5,4 in de uitwedstrijd bij Kon. HFC.
Waarschijnlijk niet toevallig, want samen met de uitwedstrijd tegen kampioen AFC, werden die twee duels met beide een teamgemiddelde van 5,6 als slechtste beoordeeld van dit seizoen door de jury en deelde Hulsbos in die al gehele malaise.
Maar de kopsterke rots in de defensieve branding is net als sommige wijnsoorten, hoe ouder, hoe beter lijkt het. Want waar Bart in de voorgaande zeven jaren nooit hoger reikte dan maximaal de vierde positie, sluit hij zijn G.V.V.V. periode dus af met een gouden en zilveren medaille.

De nummers twee en drie kunnen deze veroverde posities natuurlijk volgend seizoen niet gaan verdedigen in dit klassement omdat Bart en Roy de club hebben verlaten. We gaan beiden erg missen, maar ja er is een tijd van komen, en er is een tijd van gaan, zo zit een voetballeven nu eenmaal in elkaar. We wensen Roy Terschegget en Bart Hulsbos heel veel succes toe in een volgend voetbal – en/of maatschappelijk leven.Johan Jansen eerste
Gezien de geschiedenis van deze onderlinge spelersstrijd, zou je de naam van onze sluitpost eigenlijk blindelings kunnen invullen als winnaar van een van de drie prijzen. Want in Jansen’s achtste seizoen bij G.V.V.V. kwam hij, met deze titel meegerekend, maar liefst zesmaal voor in de top drie. En dat ook nog eens keurig verdeeld, namelijk 2x tweede, 2x derde en nu dus ook voor de tweede keer winnaar van dit beste spelersklassement.
Deze keer was de overwinning van Johan op al zijn teammaten zeer overtuigend, want zijn gemiddelde van 6,97 was beduidend beter dan dat van Bart en Roy. Sterker nog, met deze bijna 7 kwam hij dicht in de buurt van het record (7,1) wat illustere voorganger en huidig keeperstrainer van Feyenoord Khalid Benlahsen, in 2001 neer zette.
Iedere speler maakt fouten, maar als een goalie dat doet is het niet zelden de oorzaak van een tegentreffer. Ook dat overkwam de inwoner van Barneveld dit seizoen wel eens, maar zelden  was zijn mistasten of blunder de directe oorzaak van een nederlaag. Sterker nog, in die 32 wedstrijden, de meeste van allen, schreef hij slechts één onvoldoende achter zijn naam, maar daar tegenover stonden driemaal een 8 of meer. Daar kon geen een van de tien mededingers aan tippen In die wedstrijden was Jansen de reddende engel die de winst of een draw veilig stelde. Dat gebeurde wel vaker zonder dat het in het cijfer 8 tot uitdrukking werd gebracht.
Al met al dus een dik verdiende gouden medaille voor de 30-jarige doelman die vijf zogenaamde ‘clean sheets’ liet noteren, tegenover elf vorig jaar.
Een verbeterpuntje voor Johan zou kunnen zijn het stoppen van pingels. Net als vorig seizoen kreeg G.V.V.V. er zeven tegen en allen werden tot doelpunt gepromoveerd. Maar goed, van de zes die G.V.V.V. te nemen kreeg werd er geen enkele gemist. Roy Terschegget nam er vijf voor zijn rekening en Rodny Hofman schoot de andere feilloos binnen.


 

Helaas was het webredactieteam er ook deze keer niet in geslaagd om sponsoren te vinden voor de prijzen. Daarom werd uit eigen budget geput om deze eervolle titels toch te voorzien van het nodige cachet. De prijswinnaars ontvingen respectievelijk landelijk geldende diner bonnen ter waarde van Є75,- Є50,- en Є25,-  euro.

De uitgebreide felicitaties zijn die avond al uitgedeeld aan Johan Jansen, Bart Hulsbos en Roy Terschegget, maar die willen we hier graag nog een keer herhalen.

Daarmee kwam er weer een einde Beste Spelers Klassement 2018 – 2019, waarvan u alle cijfertjes hieronder nog eens nader kunt bekijken.
Volgend seizoen in een vierde jaargang Tweede Divisie is het webredactieteam voornemens dit klassement, wat door alle betrokkenen altijd zeer wordt gewaardeerd, voort te zetten.

Als u, als supporter of belangstellende van G.V.V.V. 1, ook eens invloed zou willen uitoefenen op deze ranglijst dan kan dat. Want de redactie van deze website kan altijd extra juryleden gebruiken.
Heeft u interesse, stuur dan een mailtje naar webredactie@gvvv.nl of schiet een van de redactieleden aan. Heeft u als sponsor interesse om de naam van uw bedrijf te verbinden aan dit klassement en/of wilt u een drietal leuke prijzen ter beschikking stellen dan houden wij als organisatie van deze onderlinge spelersstrijd ons van harte aanbevolen.
Reacties daar op kunnen ook naar bovenstaand mailadres worden gezonden. 

Tekst: Bas van Capelleveen
Foto’s: Dick Gijsbertsen

 

OMSCHRIJVING

 

Complete Beste Spelers Klassement seizoen ’18-‘19

Alle voorgaande winnaars Beste Spelers Klassement         

Alle doelpuntenmakers seizoen ’18-‘19

Kaarten klassement seizoen ’18-‘19