Media: ‘G.V.V.V. werkt zich slag in de rondte’

8 april 2019

De media waren het er daags na de overwinning over eens: op G.V.V.V. valt geen peil te trekken. Na knullige verliespartijen versloegen de blauwhemden zaterdag Koninklijke HFC. Een mediaoverzicht.

 

De Gelderlander/De Vallei zag hoe het voor G.V.V.V. een zware middag leek te worden. ‘Koninklijke HFC domineerde in de eerste twintig minuten en het was wachten op een treffer voor de Haarlemmers.’ Toen de eerste doelpoging voor G.V.V.V. direct raak ging, bleef er nog maar weinig over van de speelwijze van HFC.

 

Succesvolle tactiek

Trainer Niek Oosterlee had gezien hoe de gewijzigde tactiek succesvol bleek, zo vertelde hij tegenover de regionale krant: “Wij anticipeerden daarop door ook in een 5-3-2-formatie te spelen en daar had HFC het moeilijk mee. We hielden de linies goed gesloten. Door dat extra slot op de deur kreeg HFC zo goed als geen kansen. Dat deden we goed.”

 

Niek Oosterlee balt de vuist na het laatste fluitsignaal

 

“Hét verhaal van dit seizoen”

Ook AD/Utrechts Nieuwsblad had gezien dat de Haarlemmers moeite hadden met de gewijzigde tactiek van de Veenendalers. Toch werd het alsnog spannend op sportpark Panhuis, toen ruim twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer viel. Dat G.V.V.V. daarna kans op kans miste, had geen verdere gevolgen. Tot opluchting van Oosterlee. “Het is hét verhaal van dit seizoen. We maken het onszelf moeilijk, maar gelukkig leverde dat nu geen puntverlies op", zei de oefenmeester in de krant.

 

Mo Bendadi omhelst aangever Danny de Leeuw

 

“Ik wil gewoon voetballen, daar baseer ik mijn keuze op”

Doelpuntenmaker Mo Bendadi scoorde zaterdag zijn eerste treffer in het tenue van G.V.V.V. "Ik weet dat Danny zulke rushes maakt, die bal kwam perfect voor mijn voeten", aldus Bendadi tegen RTV Utrecht. De middenvelder liet eerder weten na dit seizoen te vertrekken, wegens gebrek aan speeltijd. Nu hij steeds vaker voorkomt in de basisopstelling van zijn ploeg, stelde de regionale zender Bendadi de vraag of dit nog invloed heeft op zijn gemaakte beslissing. (De interviews)

 

Samenstelling: GVVV.nl/Youri van Doorn

Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen