Terschegget bezig aan laatste seizoen G.V.V.V.

15 oktober 2018

Roy Terschegget heeft maandag aan de club bekendgemaakt dat hij G.V.V.V. na dit seizoen gaat verlaten. De 31-jarige aanvoerder vindt dat het na negen seizoenen nu het geschikte moment is om nog ergens anders te kunnen spelen. 

 

Terschegget is al van kleins af aan een blauwe in hart en nieren. In de jeugd van G.V.V.V. groeide hij uit tot een groot talent dat via de jeugd van sc Heerenveen bij De Graafschap in het profvoetbal terecht kwam. Sinds zijn terugkeer bij G.V.V.V. in het seizoen 2010/2011 was hij een van de meest toonaangevende spelers in de Veenendaalse selectie. In totaal staat de teller tot nu toe op 262 officiële duels in het blauwe clubtenue. Na negen seizoenen vindt de middenvelder dat nu het geschikte moment gekomen is om nog voor een andere club in actie te kunnen komen.

 

Terschegget: "Ben van de club en de mensen gaan houden."

 

Terschegget: “Een zeer emotionele beslissing”

Roy Terschegget heeft lang na moeten denken over het maken van deze beslissing: “Het is voor mij niet zomaar een beslissing, ik loop al jaren bij de club en zij zijn altijd zeer goed voor mij geweest. Ben echt van de club en de mensen gaan houden. Ik heb hier hele mooie jaren meegemaakt, maar mijn gevoel zei mij dat nu het moment was gekomen om ergens anders te gaan kijken.”

 

De Boer: “Niet zien aankomen” 

Technisch manager Rob de Boer reageerde verrast op de aankondiging van Roy Terschegget: “Dit is heel jammer voor de hele vereniging. We verliezen in Roy Terschegget na dit seizoen een hele goede speler en een vaste waarde op het middenveld. Ik had dit vertrek absoluut niet zien aankomen.”

 

Terschegget speelde op 5 mei jl. zijn 250ste wedstrijd voor G.V.V.V.