In de media: “G.V.V.V. zal PSV niet snel vergeten”

20 december 2019
Nu de supporters van G.V.V.V. na twee nachtjes slapen hopelijk wat bekomen zijn van alle opwinding, is het tijd om eens te kijken wat er zoal in de media geschreven is over de bijzonder verrassende wedstrijd van de blauwen tegen de profs van de Philips Sport Vereniging. De wedstrijd,  in het kader van de tweede ronde van het TOTO KNVB bekertoernooi, werd door de profs uit Eindhoven maar nipt, in de verlenging, gewonnen.
 
De Gelderlander vulde hun sportpagina’s uitgebreid met verslagen en sfeerreportages over deze wedstrijd .
Dat 'G.V.V.V. PSV niet snel zal vergeten', valt te lezen in zowel De Gelderlander als in het Eindhovens Dagblad. Journalist Dominique Elshout tekende voor dit artikel. Hij noemde het in deze sfeerreportage een historische avond, voor G.V.V.V. dan, voor de Eindhovense supporters was het meer een nachtmerrie. Ook de ‘Stamppot met gehaktbal’ van oud-G.V.V.V.-voorzitter Chris Diepenveen passeerde de revue. Nieuwsgierig? (klik hier voor het volledige artikel)
 
Ook in de Gelderlander valt te lezen dat interim coach Ernest Faber na de ontsnapping in Veenendaal, de wedstrijd, het spel en het verloop van de wedstrijd: “PSV onwaardig vond”.
(voor het volledige artikel klik hier)
 
Danny de Leeuw werd door De Gelderlander gevolgd op de dag van de wedstrijd. Verslaggever Martin Veldhuizen volgde Danny de Leeuw van uur tot uur. Helaas voor De Leeuw werd zijn ‘goal’ afgekeurd. Acht uur later stapte De Leeuw in het vliegtuig richting Gran Canaria. Met meer dan twee uur voetballen werd het tijd voor een welverdiende vakantie met zijn gezin. (voor het volledige verhaal, klik hier)

Wilco den Hartog: ‘we lieten PSV peentjes zweten

 
De Veenendaalse krant opent met de kop ‘G.V.V.V. had PSV-lijstje al in het bezit’. Verslaggever Jeroen van der Veer was te weten gekomen dat het lijstje met penaltynemers bij G.V.V.V. al zo goed als klaar was en informatie over de nemers bij PSV hadden de Veenendalers ook al bemachtigd. Tot een strafschoppenserie kwam het niet, maar het geeft wel aan wat voor krankzinnige wedstrijd de ploeg van Niek Oosterlee woensdagavond in eigen huis speelde, aldus Jeroen. (voor het volledige artikel, klik hier)
 
In het wedstrijdverslag van de Veenendaalse krant met als kop ‘G.V.V.V. in de slotminuut van de verlenging onderuit tegen PSV’ valt te lezen dat de Veenendalers de Eindhovenaren aan het bibberen wisten te krijgen en dat pas in de laatste twee minuten van de verlenging de Eredivisionist toe sloeg. "Zij waren gewoon bang en wij verdienden het om te winnen.". “Een bizarre sportavond vond plaatst op Sportpark Panhuis. Eentje die geen enkele G.V.V.V.-er ooit nog gaat vergeten. De ploeg van Niek Oosterlee toonde lef, speelde met het hart en wist er zeer terecht een verlenging uit te slepen. Dat uiteindelijk het doelpunt in de 118de minuut viel, kwam dan ook aan als een mokerslag". (voor het volledige artikel, klik hier)

Soufiane Laghmouchi kijkt de bal na die de gelijkmaker zal opleveren.
 
RTV Utrecht meldt op hun website dat ‘G.V.V.V. net niet kan zorgen voor een bekerstunt tegen PSV’. Met name in de verlenging speelde G.V.V.V. beter dan tegenstander PSV en creëerde daarin de grootste kansen, aldus RTV Utrecht. (voor het volledige artikel, klik hier).
 
Ook te horen op de website van RTV Utrecht interviews met trainer Niek Oosterlee en enkele G.V.V.V. spelers. (klik hier)

 
De Telegraaf: 'PSV met hangen en wurgen langs amateurs van G.V.V.V.’. “PSV is op het nippertje een afgang vanjewelste bespaard gebleven in de strijd om de KNVB-beker. De club van interim-coach Ernest Faber had woensdagavond op bezoek bij tweededivisieclub G.V.V.V. een verlenging nodig om te winnen. Pas een paar minuten voor het einde zorgde Mohamed Ihattaren in Veenendaal voor opluchting bij PSV: 2-1.
 
 
 
‘PSV voorkomt maar net blamage tegen amateurs G.V.V.V. in KNVB-beker’. Zo begint NU.nl het verslag. 
De nieuwswebsite weet te vertellen dat trainer Ernest Faber, tot aan het eind van het seizoen opvolger van Van Bommel, zijn ploeg niet bepaald in een B-opstelling liet aantreden. Maar ook dat veel spelers van G.V.V.V. blijkbaar al met hun gedachten bij een penaltyserie waren en zodoende niet helemaal bij de les waren toen Mohamed Ihattaren de beslissende treffer scoorde. (voor het volledige artikel klik hier)
 
 
FOX Sports
Bekijk de samenvatting en interviews na afloop van de wedstrijd hier, gemaakt door FOX Sports.
De wedstrijd G.V.V.V. - PSV werd live uitgezonden op FOX Sports. Maar liefst 350.000 kijkers hebben deze wedstrijd live gezien.  

 
Zie ook: ‘G.V.V.V. the day after’.


Samenstelling: GVVV.nl/Paul van de Lustgraaf
Fotografie: Dick Gijsbertsen