In de media: 'G.V.V.V. moet naar onder kijken'

28 oktober 2019

''G.V.V.V. moet langzamerhand naar onder kijken'' kopt de Gelderlander. Wat wordt er allemaal geschreven over het gelijkspel tegen vv Noordwijk (2-2)? Je leest het in de rubriek in de media.

 

Veenendaalse krant

Ook in het thuisduel tegen Noordwijk is G.V.V.V. er niet in geslaagd, om de eerste drie punten in Veenendaal te houden. Ook nu overtuigde de ploeg van Niek Oosterlee, zeker voor rust, niet. Als snel keek de thuisploeg tegen een 0-1 achterstand aan. Toch gloorde er nog voor rust weer wat hoop in de Veenendaalse harten, nadat Robin Mulder, met een fraaie omhaal, de gelijkmaker op het scorebord bracht.

 

Het goede gevoel van de gelijkmaker, was na rust het uitgangspunt voor de jacht op de eerste thuiszege. Die hoop, dat ging lukken werd na 55 minuten spelen kracht bijgezet door Mart de Jong, die zijn ploeg op voorsprong zette (2-1). Maar ondanks een handvol prima kansen moest G.V.V.V. na ruim een uur spelen, lijdzaam toezien dat Noordwijk toch weer langszij kwam. De gelijkmaker kwam vanaf de penaltystip. Wat volgde was nog wel een hectische slotfase waarin beide ploegen nog kansen kregen op meer, maar in de stand kwam geen wijziging meer. (Verslag en reactie Wilco den Hartog)

 

 

De Gelderlander

Op balverlies in de voorhoede volgde in de tiende minuut een snelle counter van Noordwijk. Joeri Potjes kon een voorzet niet voorkomen, waarna Wilco den Hartog de bal in eigen doel gleed: 0-1.

 

Op slag van rust leek een Veenendaalse aanval op niets uit te lopen en leek een voorzet achter Robin Mulder te belanden. Maar de aanvaller gooide er een achterwaartse omhaal tegenaan en tot ieders verbazing verdween de bal in het doel: 1-1.

 

De eerste twintig minuten na rust heerste G.V.V.V. en dat overwicht drukte Mart de Jong uit in een bekeken doelpunt: 2-1. De eerste treffer van De Jong in het lopende voetbaljaar.

 

Vreemd genoeg zakte G.V.V.V. daarna ver terug en kwam de ploeg, op een enkele oprisping na, nauwelijks nog aan voetballen toe. Noordwijk zette G.V.V.V. de duimschroeven aan en het was aan prima reddingen van doelman Johan Jansen te danken dat Noordwijk alleen via een penalty van Thomas Reynaers nog een keer doelpuntte: 2-2. (Verslag)

 

 

Reacties RTV Utrecht

G.V.V.V. heeft dit seizoen nog geen thuisoverwinning gepakt. Dit weekend speelde het op eigen veld met 2-2 gelijk. Verslaggever Bert Kous stelde Niek Oosterlee dan ook gekscherend de vraag of het niet slim is om de thuiswedstrijden op een ander sportpark te spelen. "Je gaat er bijna overna denken", zegt Oosterlee. "Weetje, het is een repeterend verhaal iedere week. In de bespreking heb ik het van de vijf minuten vier minuten over verdedigen gehad. We hebben beelden van vorige week laten zien, dat het onder andere compacter moet. Dan ben je tien minuten bezig en dan kan hij zo doorlopen. Ja, dan begin je alweer op een achterstand."

 

Oosterlee zag zijn ploeg door verschillende fases gaan in de wedstrijd. "Tot de 2-1 zijn we heer en meester. Daarna gaan we naar achterlopen en dan zie ik situaties ontstaan waarbij ik denk hoe kan dit in vredesnaam. We mogen nog onze handen dichtknijpen dat het 2-2 blijft", aldus de oefenmeester. Aanvaller Robin Mulder zag het zelfde als zijn trainer. "Het zit dan in het koppie. Dan merk je dat mensen niet meer door durven te snappen. Elke aanval van hen is dan op een gegeven moment gevaarlijk." (Reactie Niek Oosterlee)

 

Mulder zorgde vlak voor rust voor de 1-1. De aanvaller nam de bal slecht aan maar werkte hem vervolgens via een omhaal prachtig binnen. "Hij kwam een beetje achter me, toen dacht ik van wat moet ik nou proberen? Nouja toen probeerde ik wat en toen vloog hij er lekker in, dus dat was lekker." (Interview Robin Mulder)