In de media: G.V.V.V. nog altijd zonder thuiszege

21 oktober 2019

G.V.V.V. nog altijd zonder thuiszege'', kopt de Veenendaalse krant. Wat wordt er allemaal geschreven over de wedstrijd tussen G.V.V.V. en AFC Amsterdam (1-3)? Lees het in de rubriek G.V.V.V. in de media.

 

Veenendaalse krant

Helaas voor de Veenendalers kwam aan het 'thuiscomplex' ook tegen de hoofdstedelingen nog geen einde. Aan 'de Blauwe Kant' van Sportpark Panhuis werd het na een 0-1 ruststand, uiteindelijk 1-3 voor de bezoekers.

 

,,In de eerste helft was er zeker voor mij weinig plezier aan ons voetbal te beleven" vond spits Powel na af loop. ,,De enige ballen die ik kreeg, kreeg ik op de middenlijn en dat is voor een spits niet leuk voetballen. Gelukkig gingen we na rust wat meer naar voren voetballen, zat iedereen er wat korter op en kom je meer in je spel. Toen dwongen we wat meer af en kwamen we ook tot scoren." Powel genoot wel van zijn treffer, maar baalde dat AFC vervolgens weer veel te snel op voorsprong kwam.

 

Vrolijk was trainer Oosterlee ook allerminst. ,,Het was een wedstrijd met twee gezichten. Voor rust liepen wij achter de feiten aan. We speelden veel te veel met ontzag voor AFC. Zij konden in een veel te grote ruimte spelen en stond Berry (Powel) te geïsoleerd. Na rust speelden we wat compacter en meer naar voren. Maar als AFC maar even druk naar voren zette, waren wij weer veel te kwetsbaar. Ook vanmiddag kregen we weer drie doelpunten tegen. Het was jammer dat Berry die kans op de 2-2 niet kon benutten. Dan zie je maar, dat niet alles wat Berry aanraakt in goud veranderd, helaas. (Verslag)

 

De Gelderlander

AFC kwam na 27 minuten op 0-1 door Yordi Teijsse, die een voorzet beheerst binnenschoot. Verdedigend zag G.V.V.V. er daarbij niet goed uit.

 

Voor rust kwam G.V.V.V. er eigenlijk helemaal niet aan te pas. AFC kreeg zeeën van ruimte en kon heerlijk combineren. Daarbij had G.V.V.V. geluk dat de Amsterdammers slordig met de kansen omsprongen.

 

Lang kon G.V.V.V. niet van de gelijkmaker genieten. AFC zette even aan, invaller Melvin Grootfaam glipte langs Laurens van der Voort, waarna de voorzet door Railly Ignacio werd afgerond: 1-2.

Bijna maakte G.V.V.V. nog weer gelijk, in de 85ste minuut kopte Powel de bal in het zijnet. Dat Yordi Teijsse er in blessuretijd nog 1-3 van maakte, was meer voor de statistieken. De wedstrijd was toen al beslist. (Verslag)

 

RTV Utrecht

De 39-jarige Berry Powel laat wekelijks zien dat hij nog van grote waarde is voor G.V.V.V. Twintig minuten voor tijd liet hij tegen AFC opnieuw zijn klasse zien. De spits kapte met één beweging een verdediger en de doelman uit en wipte de 1-1 vervolgens het doel in. Dit keer bleek de treffer van Powel niet voldoende, vier minuten na zijn treffer stond de 1-2 voorsprong voor AFC er. Ditmaal scoorde Raily Ignacio voor de Amsterdamse ploeg.

 

In de blessuretijd leek Powel de gelijkmaker binnen te koppen, het Veenendaalse publiek stond al op de banken, maar de bal vloog tegen het zijnet. In de daaropvolgende aanval wist Teijsse met zijn tweede van de middag de eindstand op 1-3 te bepalen in het voordeel van de bezoekers. (Verslag)

 

G.V.V.V.-trainer Niek Oosterlee is niet blij met hoe zijn ploeg tegen regerend landskampioen AFC voor de dag kwam. De oefenmeester vond dat zijn ploeg, vooral in de eerste helft, te veel respect had voor de Amsterdammers.

G.V.V.V. verloor het duel van AFC met 1-3. In de tweede helft lieten de Veenendalers zich zien tegen AFC, in het eerste bedrijf was daar geen sprake van. "De eerste helft speelden we met veel te veel ontzag. We speelden met poep in onze broek vond ik", aldus de oefenmeester die nog met zijn ploeg op de eerste thuisoverwinning wacht. "Het wordt een beetje net als de 'novemberdip', een dingetje dat wordt het zeker." (Interview Oosterlee)