In de media: 'G.V.V.V. pakt eerste thuiszege'

10 november 2019

G.V.V.V. wist zaterdag eindelijk de eerste competitiezege van het seizoen veilig te stellen. De Veenendaalse formatie won met 3-0 van promovendus ASWH. Een mediaoverzicht.

 

‘‘Ja, met die streep waren we wel bezig", bekende middenvelder Mart de Jong na afloop tegenover de Veenendaalse Krant. ''Vandaag was een belangrijke pot en dat besef was er bij iedereen. Nu stijgen we weer op de ranglijst, rekenen we af met het thuissyndroom en de novemberdip en kunnen we omhoog kijken. Eindelijk speelde we weer eens een fatsoenlijke wedstrijd. Of wij zo goed waren of zij zo slecht? Ik denk een combinatie van beiden."

 

Mart de Jong: "Het werd wel een keer tijd dat we thuis zouden winnen’’

 

Na afloop van de wedstrijd stond Berry Powel RTV Utrecht-verslaggever Menno Schilder te woord: "Het gebeurt meestal alleen op dinsdagavond, maar op zaterdag is het nog niet gebeurd", doelt Powel op de bekerzeges, die wel thuis behaald werden. "Het werd wel een keer tijd dat we thuis zouden winnen. Achteraf nog relatief makkelijk ook. Het was nodig ook als je de stand ziet."

 

 

"In de tweede helft hebben we het goed uitgespeeld"

Ook Niek Oosterlee kwam na de wedstrijd aan het woord bij RTV Utrecht:  "We hebben hier gewonnen in de beker, dus ik weet hoe wel het is om te winnen, maar we moeten terug naar vorig seizoen voor de laatste thuiszege in de competitie", zegt Oosterlee. "We begonnen heel goed en zaten er vol op", aldus de oefenmeester. "We voetbalden makkelijk en hadden druk naar voren. Na de 1-0 gingen we terugplooien en gaven we ze meer de bal. Op dat moment moet je wel de bal naar dezelfde kleur blijven spelen, maar in de tweede helft hebben we het goed uitgespeeld." (De volledige interviews)

 

FOX Sports

Bekijk de samenvatting en interviews na afloop van de wedstrijd hier, gemaakt door FOX Sports.

 

 

Samenstelling: GVVV.nl/Daan van Eijk

Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen