In de media: Quick Boys - G.V.V.V.

12 januari 2020

‘’Inspiratieloos G.V.V.V. neemt snipperdag bij Quick Boys'', kopt Het Algemeen Dagblad. Wat wordt er allemaal geschreven over de nederlaag tegen Quick Boys (2-0)? Lees het in de rubriek in de media.

 

Sofiane Laghmouhci stond na afloop van de wedstrijd verslaggever Jeroen van de Veer (RegioSport Veenendaal) te woord: ‘’Beide ploegen speelden niet goed", zag G.V.V.V.-aanvaller Soufiane Laghmouchi. ,,Alleen uit twee standaardsituaties scoren zij wel de doelpunten en wij maken er geen één."

 

‘’Het was echt een rotwedstrijd", aldus Laghmouchi, die weer eens in de basis mocht starten. ‘’Als team hoop je gewoon te winnen en dat was zeker mogelijk tegen dit Quick Boys. Daarnaast wilde ik belangrijk zijn voor de ploeg. Met een assist of doelpunt. Dat is helaas niet gelukt."

 

Niek Oosterlee kookte van woede na afloop van de wedstrijd bij Mark Kloostra (RTV Utrecht): "Dit zijn wij. Dit is G.V.V.V. Hoge hoogtes, als je ons ziet spelen tegen PSV en Koninklijke HFC, en diepe dalen", zegt hij.

 

"Het leek nergens op vanmiddag. In de tweede helft hebben we windkracht acht in de rug, maar we schieten niet op doel en blijven maar breien. Gras is anders dan kunstgras, maar we raken iedere bal kwijt. Geen enkel voordeel hebben we uit wind-mee gehad. Ik kan er niets anders van maken. Dit was gewoon slecht. Dit is echt typisch G.V.V.V.", aldus Oosterlee.

 

"Je verliest deze wedstrijd op twee standaardsituaties", blikt de trainer terug. "In de bespreking laat ik vijf keer een vrije trap van Tommy Bekooij ging. Ze krijgen één vrije trap en boem, die gaat erin. Ik laat zien hoe gevaarlijk ze zijn in de omschakeling en bij balverlies staan we vaak in ondertal. Dan speel je niet slim en ben je niet bezig om die wedstrijd naar je toe trekken."

 

Niek Oosterlee: ‘’Dit is echt typisch G.V.V.V.’’

 

"Zij zijn echt geen wonderploeg. Ze winnen op twee standaardsituaties van ons, meer niet. Wij bakken er niets van. Eigenlijk verliezen we gewoon van onszelf."
 

Het verhaal van Oosterlee was nog niet klaar. "Ik kook zeker van woede. Ik snap hier helemaal niets van. We hadden ze op 11 punten kunnen zetten, Quick Boys. We moeten weg uit die onderkant, zeker met die gekke degradatieregels. Vandaag hadden we een kans om ze verder op achterstand te zetten. Ik word hier helemaal gek van. Het is zo zonde."

 

Johan Jansen sprak kort na afloop met het Algemeen Dagblad: ''Ik wilde er niet over beginnen, maar Quick Boys heeft de punten vandaag wel heel makkelijk cadeau gekregen”, zei Jansen, die zichzelf weinig verweet bij de twee doelpunten.

 

‘’Ik heb afgelopen week beelden gekeken van de vrije trappen die Bekooij nam. Hij schiet ze afwisselend in de korte en lange hoek, dat maakt het lastig positie kiezen.” Het tweede doelpunt werd veroorzaakt door een communicatiefout met Berry Powel. Jansen riep ‘weg’, om aan te geven dat Powel de corner van Achefay weg moest koppen, maar de aanvaller trok op het laatste moment zijn hoofd in.

 

Johan Jansen: ‘’Blijkbaar zijn we niet goed genoeg’’

 

‘’Toen kon ik niet meer reageren”, was de verklaring van Jansen, die hard oordeelde over het optreden van zijn ploeg. ,,Blijkbaar zijn wij niet goed genoeg. Natuurlijk hadden wij moeite met de wind, maar dat had Quick Boys ook. In de tweede helft blies de wind in onze rug, wij spraken in de rust af om oorlog te maken voor de goal. Maar als je dan ziet hoe wij de corners en vrije ballen namen, dat was gewoon een gebrek aan concentratie.”

 

‘’Met deze ambiance en al die toeschouwers voelde dit zeker niet als een oefenwedstrijd”, beweerde Jansen. ‘’Tegelijkertijd is het raar dat wij nu weer twee weken vrij zijn.”

 

FOX Sports

Bekijk de samenvatting en interviews na afloop van de wedstrijd hier, gemaakt door FOX Sports.

 

Samenstelling: GVVV.nl/Daan van Eijk

Fotografie: Dick Gijsbertsen