Gedenkwaardige dag voor Ties en G.V.V.V.

18 december 2019

Logischerwijs besteden de (regionale) media veel aandacht in de aanloop naar het bekertreffen tussen G.V.V.V. en PSV vanavond. Bijzonder is het verhaal van Philip Ties, waar we in de voorbeschouwing al naar verwezen en wat vanmorgen verscheen in de Vallei editie van dagblad De Gelderlander. Hieronder zijn relaas opgetekend door G.V.V.V.-watcher Eit Hendriks.

Daarnaast treft u nog een links aan naar artikelen en video's in deze zelfde krant.
Maar ook de Veenendaalse Krant heeft zich niet onbetuigd gelaten. Van dat weekblad een geschreven vooruitblik en een video gesprek met persvoorlichter Youri van Doorn over de voorbereidingen.   

Voor Philip Ties komt PSV langs op gedenkwaardige dag

Bekerduel tegen PSV heeft voor Philip Ties dubbele lading. Niet alleen groeide zijn moeder op tegenover het PSV-stadion, maar hij herdenkt vandaag ook de sterfdag van zijn moeder.

Philip Ties (33) is een oude rot in het amateurvoetbal. Hij speelde bij een zevental clubs, voornamelijk op zaterdag, voordat hij afgelopen zomer de overstap van Spakenburg naar G.V.V.V. maakte.

,,Het was niet zozeer een bewuste keuze voor het zaterdagvoetbal, de clubs kwamen op mijn weg'', vertelt de inwoner van Bunnik. ,,Ik ben blij dat ik veel op zaterdag speelde. Het zaterdagvoetbal leeft veel meer bij de mensen dan het zondagvoetbal.''


Speciaal

Voor Ties is het spelen tegen een profclub geen nieuwtje. ,,Met ACV speelde ik 4-4 tegen Heracles, bij HHC waren NEC en AZ de tegenstanders. Met Spakenburg speelde ik tegen Fortuna Sittard en met G.V.V.V. tegen Helmond Sport. Maar dat wil niet zeggen dat de wedstrijd tegen PSV één van de velen is. Het is voor mij een aparte wedstrijd, die speciale gevoelens oproept."

Ties heeft vanuit zijn jeugd een speciale band met de Eindhovense club opgebouwd. ,,Mijn moeder groeide op in een straatje tegenover het Philips Stadion. Ik ben in Drenthe geboren, maar kwam als jochie om de veertien dagen ieder weekend in Eindhoven. Als PSV thuis speelde, vergaapte ik me tussen de politiepaarden aan het publiek dat naar de wedstrijd kwam. Ik zag bekende spelers als Luc Nilis, Romario, Ronaldo, Arthur Numan en Erwin Koeman voorbij komen. Zag ze ook voetballen. Als het even kon ging ik kijken. Of ik altijd betaalde? Nou, ik was in die tijd zo mager, dat ik tussen de spijlen van het hek door kon."

Bij de middenvelder van G.V.V.V. roept Simply the Best van Tina Turner nog altijd warme gevoelens op. ,,Het is de opkomsttune van PSV. Op dit moment niet bepaald van toepassing op de club, maar als ik het liedje hoor denk ik altijd aan PSV. Ik volg de verrichtingen van de club ook op de voet. Logisch als je als jochie zo vaak in en rond het stadion speelde?"

Wat vandaag (18 december) voor Ties ook speciaal maakt, is dat zijn moeder op die dag overleed toen hij negen jaar was. ,,Het is 24 jaar geleden, maar ik sta er altijd bij stil. Het was een ingrijpende gebeurtenis destijds. Apart dat ik precies op haar sterfdag tegen PSV speel.''

Hij zegt het niet hardop, maar het kan zo maar zijn dat Ties er inspiratie uit put om tegen 'zijn' PSV een stap extra te doen. Genieten wil hij in ieder geval. ,,PSV mag dan niet in goeden doen zijn. Met welk elftal PSV ook start, wij zijn de underdog. Er moet een wonder gebeuren wil G.V.V.V. winnen. Door de 2-0 winst tegen HFC gaan we met een lekker gevoel de winterstop in. Daar doet een eventuele nederlaag tegen PSV geen afbreuk aan."

Ties stelde een vakantie naar Spanje met een dag uit, om het bekerduel niet te missen.De Gelderlander: G.V.V.V. is klaar voor PSV
De Gelderlander: G.V.V.V. vestigt tegen PSV hoop op 39-jarige Powel
Veenendaalse Krant: G.V.V.V. gaat ‘echt niet alleen maar tegenhouden’ tegen PSV