Goede generale G.V.V.V. voor competitiestart

17 augustus 2019

G.V.V.V. heeft zaterdagmiddag op eigen veld een goede generale repetitie beleefd in aanloop naar de competitiestart van volgende week zaterdag. De ploeg van trainer Niek Oosterlee won met 1-0 van competitiegenoot Jong FC Volendam.

 

Een krachtmeting voor de Veenendalers op de speeldag van de laatste oefenwedstrijd. In Jong FC Volendam trof het een tegenstander die vorig seizoen promoveerde naar de Tweede Divisie en waar het zich dus mee kan meten in aanloop naar de competitiestart, volgende week zaterdag bij regerend landskampioen AFC Amsterdam. 

 

Openingsfase voor de bezoekers

De bezoekers, gekleed in een fel oranje wedstrijdtenue, begonnen sterk aan de wedstrijd. Pas na twintig minuten spelen viel de eerste mogelijkheid te noteren. Victor van Montfort kreeg de bal goed aangespeeld van Micky van de Ven, maar kreeg de bal niet op het doel: hoog over. Enkele minuten later hielp Wesley Goeman de bezoekers bijna zelf in het zadel, toen hij balverlies leed in eigen strafschopgebied. Goeman, zaterdagmiddag op het middenveld geposteerd, kon zijn eigen fout goed herstellen en liet Jong FC Volendam een hoekschop aan de kans overhouden. 

 

Na ruim een halfuur spelen was het G.V.V.V. dat noemenswaardige mogelijkheden mocht gaan noteren. Allereerst voor Philip Ties, die een voorzet van Danny de Leeuw opeens op de pantoffel nam. Het speeltuig vloog op hoge snelheid maar net over de lat van sluitpost Barry Lauwers. De blauwhemden kregen steeds meer grip op de wedstrijd en vooral achterin nam de druk verder af. 

 

Openingstreffer

Op slag van rust drukte Berry Powel het veldoverwicht uit in een doelpunt. Mart de Jong bracht de bal bij de aanvaller, die ongehinderd op het Volendamse doel mocht schieten en dit dan ook foutloos deed: 1-0.

 

Berry Powel haalt aan om even later de bal in het net te zien belanden.

 

De tweede helft ondervond G.V.V.V. ook weinig hinder van de oranjehemden en liep het op sommige momenten vooral tegen zichzelf te voetballen. Vooral de voorhoede probeerde via verschillende wegen de score verder uit te breiden, maar Jeremy de Graaf en Damiano Schet slaagden er verschillende keren niet in om de voorzet of het schot daadwerkelijk in gevaar om te zetten. 

 

Slordig in afronding

In de laatste tien minuten kregen beide ploegen nog verschillende mogelijkheden om te scoren. Johan Jansen en Patrick Prosper Fini voorkwamen aan de ene kant van het veld dat Jong FC Volendam de gelijkmaker tegen de touwen kon schieten, terwijl aan de andere kant vooral ongelukkigheid en een goed keepende Stan Zoetebier ervoor zorgden dat G.V.V.V. niet met grotere cijfers de wedstrijd naar zich toe trok. 

 

Volgende week begint voor beide ploegen een nieuw seizoen in de Tweede Divisie. Jong FC Volendam ontvangt Excelsior Maassluis, terwijl G.V.V.V. begint bij regerend landskampioen AFC Amsterdam. 

 

G.V.V.V. – Jong FC Volendam 1-0 (1-0)

Scoreverloop: 45. Berry Powel 1-0.

 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Rodny Hofman (62. Corné Davelaar), Tom Oostinjen (62. Joeri Potjes), Laurens van der Voort, Taoufik Adnane (62. Patrick Prosper Fini); Mart de Jong (46. Damiano Schet), Wesley Goeman (46. Wilco den Hartog), Philip Ties, Danny de Leeuw (46. Soufiane Laghmouchi); Berry Powel (46. Jesse van Nieuwkerk), Robin Mulder (20. Jeremy de Graaf).

 

Opstelling Jong FC Volendam: Barry Lauwers (46. Stan Zoetebier), Kevin van Gasteren (46. Sjors Kramer), Brian Plat, Darryl Baly, Micky van de Ven (46. Dean James), Gerry Vlak, Vasco Lo-Ning-Hing (46. Roy Tol), Nick Runderkamp, Youssef Blel (46. Taye Lee), Victor van Montfort (46. Max Veerman), Darius Johnson (63. Youssef Blel). 

 

Toeschouwers: 250

Scheidsrechter: de heer M. de Boer

 

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn