G.V.V.V. in de bowl bij de bekerloting (update)

29 augustus 2019

Het balletje met daarop de naam van G.V.V.V. verdwijnt zaterdagavond in de glazen bowl voor de loting van de tweede kwalifictieronde van de TOTO KNVB Beker.

 

Vier ‘Europese’ clubs door naar tweede ronde TOTO KNVB Beker

Morgen wordt er geloot voor de tweede kwalificatieronde en de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. Omdat Ajax, PSV, Feyenoord en AZ zich hebben geplaatst voor de groepsfase van de Champions League en Europa League, zullen zij pas later in het toernooi in actie komen.
 

De opzet van de TOTO KNVB Beker is dit seizoen namelijk enigszins gewijzigd. Als onderdeel van de afspraken die clubs binnen de Eredivisie CV onderling en in overleg met de KNVB hebben gemaakt in het kader van de veranderagenda, zullen clubs die actief zijn in de groepsfase van de Champions League of Europa League pas in de tweede ronde van het bekertoernooi instromen.
 

De Eretribune

De lotingen vinden morgen plaats tijdens het FOX Sports-programma De Eretribune. Om 18.45 uur wordt er geloot voor de tweede kwalificatieronde. Later die avond, om 22.00 uur, wordt er geloot voor de eerste ronde. Beide lotingen zijn ook live te zien op totoknvbbeker.nl/live.
 

Om te zorgen dat er 32 teams meedoen aan de tweede ronde van het bekertoernooi, gaan er vier extra amateurclubs op basis van loting direct door naar de eerste ronde van het toernooi. Zij slaan dus de tweede kwalificatieronde van het toernooi over. In de eerste ronde zal een amateurclub altijd thuis spelen als ze tegen een betaaldvoetbalclub loten. 
 

Twee kwalificatierondes

Via de eerste kwalificatieronde hebben 28 amateurclubs zich geplaatst voor de tweede kwalificatieronde. Daarnaast gaan er twaalf teams uit de Tweede Divisie morgen in de kokers voor de loting. De tweede kwalificatieronde wordt afgewerkt tussen 24 en 26 september. Daarna volgt de eerste ronde van het hoofdtoernooi.
 

Vier teams uit de Tweede Divisie zijn geplaatst voor die eerste ronde; kampioen AFC en de periodekampioenen Excelsior Maassluis, IJsselmeervogels en Koninklijke HFC. Naast deze teams zullen ook alle betaaldvoetbalclubs instromen in deze eerste ronde, met uitzondering dus van de teams die zich hebben geplaatst voor de groepsfase van de Champions League of Europa League. Ajax, PSV, Feyenoord en AZ gaan pas in de kokers bij de loting voor de tweede ronde.
 

De tweede kwalificatieronde zal gespeeld worden op 24, 25 en 26 september, de eerste ronde staat op het programma voor 29, 30 en 31 oktober. De tweede ronde zal gespeeld worden op 17, 18 en 19 december.

 

Deze clubs hebben zich geplaats voor de tweede kwalificatieronde van de KNVB Beker

Jodan Boys

 

Barendrecht

Fortuna Wormerveer

 

Silvolde

 

OFC

 

G.O.E.S.

FC 's Gravenzande

 

Sparta Nijkerk

 

EVV

 

OSS '20

Ajax (amateurs)

DUNO D

 

Harkemase Boys

 

VVOG

Quick

 

SDO

 

Achilles Veen

 

ODIN '59

Excelsior '31

 

Westlandia

Dongen

 

HSV Hoek

G.V.V.V.

 

Quick Boys

 

Kloetine

 

Blauw Geel '38/Jumbo

HHC Hardenberg

 

Rijnsburgse Boys

 

Groene Ster

 

ADO '20 

Katwijk

 

Scheveningen

 

Flevo Boys

 

ASWH

Kozakken Boys

 

Spakenburg

 

STEDOCO

 

De Treffers

Noordwijk

 

TEC