Patrick-Prosper Fini jaar langer bij G.V.V.V.

4 januari 2020

Twee vliegen in een klap voor G.V.V.V. om het maar eens oneerbiedig uit te drukken. Want na het nieuws dat Tom Oostinjen bijtekende, volgde ook de contractverlenging van Patrick-Prosper Fini. De 23-jarige verdediger met Togolese roots verlengde zijn verbintenis tot 2021.

Afgelopen zomer kwam Patrick-Prosper Fini (‘met een streepje tussen zijn beide voornamen en Patriek uitgesproken op z’n Frans’) vanuit Duitsland naar G.V.V.V. De 23-jarige inwoner van Wijchen, maar geboren in Tiel, maakte de overstap van 1. FC Bocholt naar de Veenendaalse tweededivisionist.
Daarvoor speelde Fini voor SC Woezik, de gezamenlijke jeugdopleiding van NEC en TOP Oss, en Achilles ’29.


Patrick-Prosper Fini in duel met Olivier Boscagli van PSV.

Al snel veroverde de universeel inzetbare en tweebenige verdediger zich een basisplaats in de Oosterlee equipe. Helaas liep Patrick op de training een gebroken middenhandsbeentje op en dat kostte hem een aantal wedstrijden.  
Maar de bescheiden, vriendelijke en beleefde Fini heeft sowieso voor een voetballer noodzakelijke karakter eigenschap en dat is wilskracht. Die liet hem niet in de steek en na zijn blessure knokte hij zich terug waardoor er nu 12 officieel gespeelde duels achter zijn naam staan.
Beide partijen zien het in de verdere toekomst goed met elkaar zitten vandaar dat er een nieuwe overeenkomst werd gesloten en Patrick-Prosper Fini nu de achtste speler is die G.V.V.V. heeft vastgelegd voor jaargang 2020-2021.

Zij gingen Fini voor
Eerder verlengden Tom Oostinjen, Johan Jansen en Mart de Jong hun contract. Robin Mulder, Jeremy de Graaf en Laurens van der Voort hadden nog een doorlopend contract, en Joël van Wijk komt volgend seizoen over van DTS Ede. 

Fotografie: Dick Gijsbertsen