Tom Oostinjen twee jaar langer G.V.V.V.-er

4 januari 2020

Goed nieuws zo aan het begin van dit kersverse jaar 2020. Tom Oostinjen en G.V.V.V. zijn overgekomen om verbintenis met elkaar met twee jaar te verlengen. Daardoor zal de 28-jarige inwoner van IJsselstein tot medio 2022 het blauwe shirt blijven dragen.

De dynamische middenvelder annex verdediger keerde aan het begin van dit seizoen terug op het oude nest, na een vierjarig uitstapje bij Spakenburg. Want in 2010 kwam hij als 19-jarig broekie van Alphense Boys over naar de blauwe zijde van het sportpark Panhuis.
Na een gewenningsperiode van twee seizoenen met in totaal 24 optredens in de hoofdmacht, werd de altijd vol ijver en inzet spelende Oostinjen een vaste waarde bij ons keurkorps en was hij bijna niet meer weg denken uit het basisteam.


Tom Oostinjen dubbel op z'n hoede, met voor hem Denzel Dumfries en in z'n rug Mo Ihattaren.

Zijn talent werd onderkend door Go Ahead Eagles en daarom bracht Tom het seizoen ’13-’14 door in Deventer. Voor beide partijen werd het geen een tweetje en daarom keerde Oostinjen aan het begin van jaargang ’14-’15 terug in ’t Veen en pakte hij de draad weer moeiteloos op als steunpilaar van de A-selectie. Spakenburg zag dat ook en haalde hem over naar de blauwe zijde van sportpark De Westmaat, alwaar Oostinjen tot aan het einde van jaargang ’18-’19 zijn voetbalkunsten vertoonde, om daarna terug te keren in de veilige moederschoot van G.V.V.V.

Tom Oostinjen is over drie verschillende periode nu dus bezig aan zijn vijfde seizoen in het blauwe Veense tenue en daar komen er dus nog twee bij. Zijn teller aan officiële wedstrijden staat nu op 104 en daarin maakte hij 10 doelpunten.

Zeven spelers vastgelegd

Tom Oostinjen is de zevende speler die G.V.V.V. voor volgend seizoen heeft gecontracteerd. Eerder verlengden Johan Jansen en Mart de Jong hun contract. Robin Mulder, Jeremy de Graaf en Laurens van der Voort hadden nog een doorlopend contract, en Joël van Wijk komt volgend seizoen over van DTS Ede. 

Fotografie: Dick Gijsbertsen