Van Wijk: “Goed om uit comfortzone te stappen”

24 december 2019

Joël van Wijk is de eerste aanwinst van G.V.V.V. voor het nieuwe seizoen. De 24-jarige verdediger kijkt ernaar uit om weer met een van zijn beste vrienden te spelen en buiten zijn comfortzone te treden. 

 

Als kleine jongen begon Joël van Wijk met voetballen bij DTS Ede. De club waar de Edenaar nog altijd actief is. Na het doorlopen van de gehele jeugdopleiding speelt de centrale verdediger al zeven seizoenen in de hoofdmacht van de Edese eersteklasser. “Ik speel al sinds mijn jeugd bij DTS en heb daar een prachtige tijd gehad”, aldus Van Wijk. “Ik denk dat het een keer goed en leuk is om bij een nieuwe club te gaan voetballen en nieuwe mensen te leren kennen.”

 

‘Trots te mogen spelen voor grootste club uit regio’

De overgang van een eersteklasser naar een tweededivisionist maakt de verdediger trots. “Ik ben enorm trots om te mogen spelen voor de grootste club uit de regio”. Joël van Wijk was onder de indruk van het niveau van G.V.V.V. “Ik heb een aantal wedstrijd gekeken, waaronder die tegen PSV. Het niveau van die wedstrijden was erg goed en dat maakt het een mooie uitdaging voor mij om naar G.V.V.V. te komen.” 

 

Van Wijk: "Goed en leuk om bij een andere club te kijken"

 

Hij is voorzichtig in het stellen van persoonlijke doelen. “Mijn doelstelling is natuurlijk om in de basis te komen. Ik weet dat dit niet eenvoudig is en dat ik hier wellicht geduldig voor moet zijn. Ik ga mijzelf goed voorbereiden en ervoor zorgen dat ik zo snel mogelijk die kans ga krijgen.”

 

‘Stabiele club op hoogste amateurniveau’

Via goede vriend Mart de Jong had hij al een beeld gekregen van de club. “G.V.V.V. is een stabiele en gemoedelijke club op het allerhoogste amateurniveau. Ik vind het een mooi teken als een club zoveel spelers heeft, die daar al jarenlang spelen of gespeeld hebben.” Volgend jaar speelt Van Wijk dus weer samen met een van zijn beste vrienden. “Dat maakte de keuze nog makkelijker, in hoeverre die dat nog niet was”, besluit hij lachend.  

 

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn

Fotografie: Orange Pictures