Verdediger Patrick Prosper Fini naar G.V.V.V.

5 juli 2019

G.V.V.V. heeft zich voor het komend seizoen verzekerd van de diensten van Patrick Prosper Fini. De 23-jarige verdediger komt over van FC Bocholt uit Duitsland en tekent een contract voor een seizoen bij de Veenendaalse tweededivisionist.

 

De jonge tweebenige Prosper Fini doorliep zijn jeugdopleiding bij N.E.C. en trapte het bij de ploeg uit Nijmegen tot de beloften. Vervolgens verkaste de verdediger naar Achilles’29, waar hij in totaal 25 wedstrijden voor de Groesbeekse club in de Tweede Divisie speelde. Vorig seizoen tekende Prosper Fini een contract bij het Duitse FC Bocholt. 

 

Patrick Prosper Fini (links) in duel met Rowdy van der Putten. 

 

De Boer: “Multifunctionele verdediger”

Rob de Boer reageert namens de technische commissie verheugd op de komst van Prosper Fini: “Patrick is een verdediger, die zowel in het centrum als op de backs uit de voeten kan. Hij is tweebenig en kan dus op elke positie in de achterste linie spelen.”

 

21 spelers vastgelegd

Patrick Prosper Fini is de 21stespeler die G.V.V.V. voor volgend seizoen heeft vastgelegd. Eerder trok het Joeri Potjes, Nick van der Linden, Corné Davelaar, Philip Ties, Jesse van Nieuwkerk, Tom Oostinjen, Wesley Goeman en Damiano Schet aan en verlengde het de contracten van Martin van Eck, Soufiane Laghmouchi, Joshua van den Berkt, Rodny Hofman, Danny de Leeuw, Wilco den Hartog, Jeremy de Graaf, Johan Jansen, Taoufik Adnane, Robin Mulder, Laurens van der Voort en Mart de Jong.

 

Fotografie: Orange Pictures