Wedstrijd tegen AFC trekt recordaantal kijkers

20 oktober 2019

Liefst 36.000 mensen stemden de televisie zaterdagmiddag af op FOX Sports voor de wedstrijd tussen G.V.V.V. en AFC Amsterdam. Dat blijkt uit de gegevens van Stichting Kijk, dat de kijkcijfers van alle televisieprogramma meet en registreert. 

 

Het is niet de best bekeken wedstrijd dit seizoen in de Tweede Divisie, dat was de Spakenburgse derby (IJsselmeervogels – Spakenburg) die 41.000 kijkers trok.

 

Verslag

Het is de blauwen uit Veenendaal weer niet gelukt de eerste thuisoverwinning te boeken. Kampioen van vorig jaar AFC kreeg de winst zeker in de tweede helft niet cadeau, maar stapte toch de bus in met 3 punten, eindstand 1-3. Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft heerste AFC doordat G.V.V.V. teveel ontzag voor ze leek te hebben en de tegenstander veel te veel ruimte gaf om te voetballen. G.V.V.V. kon maar sporadisch gevaar stichten en AFC loerde op fouten, met als wapens de gevaarlijke Raily Ignacio en Yordi Teijsse. Laatstgenoemde bracht de Amsterdammers in de eerste helft verdiend op voorsprong. De tweede helft veranderde het beeld. G.V.V.V. ging in de aanval en bouwde de druk op het doel van Patrick Zonneveld steeds verder op. De gelijkmaker kwam (hoe kan het ook anders) van Berry Powel, maar AFC kwam drie minuten later alweer op voorsprong via Raily Ignacio. Yordi Teijsse gooide in de blessuretijd de wedstrijd in het slot met zijn tweede van de middag.

 

Een clubrecord

G.V.V.V. weet het clubrecord aan televisiekijkers te verbreken. Op 12 november 2016 keken er nog 29.000 mensen naar de thuiswedstrijd tegen Jong AZ, destijds een topper tussen de koploper en runner-up in de Tweede Divisie. Dat tot zaterdag de best bekeken wedstrijd in de clubhistorie was. Nu is dat dus de wedstrijd van zaterdag tegen AFC met 36.000 kijkers.

 

Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen