G.V.V.V. boekt knappe oefenzege op Werder II

5 januari 2018
G.V.V.V. kon niet alleen uitstekend partij bieden tegen het talententeam van de Duitse grootmacht Werder Bremen, de ploeg van trainer Niek Oosterlee won zelfs de oefenpartij onder de Spaanse zon, met 2-1.
 
G.V.V.V. deed de gehele wedstrijd niet onder voor het team uit Bremen en domineerde vooral de eerste helft. Op papier zouden de beloften van de Duitse grootmacht een maatje te groot moeten zijn voor de Veenendaalse equipe. De 3. Liga, de competitie waarin Werder II uitkomt, is het derde profniveau van Duitsland. Alle wedstrijden worden bovendien rechtstreeks uitgezonden op televisie. Maar op het veld was het geschetste verschil nauwelijks zichtbaar.
 
Soufiane Laghmouchi, die daags voor vertrek een nieuw, een jarig contract ondertekende, gaf zijn visitekaartje af met een gedreven optreden, resulterend in meerdere geslaagde dribbelacties en schoten van afstand. Dicht bij de 1-0 was hij één keer, maar de bal zeilde rakelings over de lat.
 
Een beeld uit de tweede helft.
 
De gemiste kans van Laghmouchi bleek een voorbode op de openingstreffer, met wederom Laghmouchi aan de basis. De linksbuiten stuurde met een sublieme lob de opgestoomde Taoufik Adnane in de diepte, die Jeremy de Graaf een niet te missen kans bood: 1-0. Vlak voor het rustsignaal kwam Werder Bremen op gelijke hoogte. Doelman Bart van de Beek werd verschalkt bij een vrije trap van aanvoerder Rafael Kazior: 1-1.
 
Segers met 2-1
Met negen invallers begon G.V.V.V. furieus aan de tweede helft, waarin het een volwassen indruk maakte en kon wedijveren met Werder II. Robin Segers, die tot dusver alleen in het tweede zijn minuten maakte, ramde twee minuten na het vervolg van randje zestienmeter de bal hard tegen de touwen: 2-1. Ook Werder II kon daar geen verandering meer in brengen. De zege zal de toch al zo goede sfeer in het team alleen maar versterken.
 
G.V.V.V. – Werder Bremen II 2-1 (1-1)
Scoreverloop: 27. Jeremy de Graaf 1-0, 42. Rafael Kazior 1-1, 47. Robin Segers 2-1. 
 
Opstelling G.V.V.V.: Bart van de Beek (46. Johan Jansen/68. Jelmer Nijburg); Laurens van der Voort (68. Wilco den Hartog), Wilco den Hartog (35. Bart Hulsbos), Guido Janssen (46. Thomas Bruijnzeels), Taoufik Adnane (46. Mourad Marbouh); Roy Terschegget ©, Mart de Jong (46. Simon Brouwer), Danny de Leeuw (46. Robin Segers); Martin van Eck (46. Caifano Latupeirissa), Jeremy de Graaf (46. Danny Stomphorst), Soufiane Laghmouchi (46. Mohammed Ajiach).
 
Opstelling Werder Bremen II: Tobias Duffner; Philipp Eggerglüß, Jesper Verlaat, Dominic Volkmer, Lars Bünning; Dennis Rosin, Leon Jensen, Idrissa Touré, Boubacar Barry; Rafael Kazior ©, Ousman Manneh.