G.V.V.V. blijft ook na vierde oefenduel ongeslagen

4 augustus 2018

De hoofdmacht van G.V.V.V. is ook na de vierde oefenpartij in de voorbereiding nog altijd ongeslagen. De ploeg van trainer Niek Oosterlee versloeg competitiegenoot SVV Scheveningen met 0-2, door twee doelpunten van Jeremy de Graaf.

 

Hofman is terug
Met Rodny Hofman na een lange blessureperiode weer terug in de basis, speelden SVV Scheveningen en G.V.V.V. een gelijk opgaande eerste helft waarbij weinig echt grote noemenswaardige kansen te noteren vielen. Tim Peters en Brandon Robinson waren in het begin gevaarlijk voor de thuisploeg, waarna G.V.V.V. het initiatief overnamen en via de prima spelende Robin Segers een goede mogelijkheid kreeg. Maar de jonge middenvelder zag zijn geplaatste schot gekraakt worden door een Schevenings been. Niet veel later had Sherwin Grot de grootste kans om de bezoekers op voorsprong te zetten. In kansrijke positie probeerde hij Jeremy de Graaf of Soufiane Laghmouchi te bereiken, wat helaas mislukte. Zelf schieten was een veel betere optie geweest om de nul van zijn scoresheet uit te wissen.

Penalty gestopt
Vlak voor het rustsignaal kregen de gastheren de grootste kans op de openingstreffer. Guido Janssen haalde Brandon Robinson in het zestienmetergebied onderuit en moest dit bekopen met een door scheidsrechter Westenbroek terecht gegeven penalty. Doelman Bart van de Beek wist de inzet van Levi Schwiebbe via de paal te keren en voorkwam ook dat de rebound alsnog de voor de openingstreffer zou zorgen. Nog geen twee minuten later had de opening van het doelpuntenbal ook zomaar aan de andere kant kunnen vallen. De dit keer veelal van het centrum operende spits De Graaf vond vanaf ca. 20 meter goalie Bernard op zijn weg. Ook een combinatie van Laghmouchi en de opstomende Adnane werd door de laatste op het dak van het doel gedeponeerd, en dat was niet voor het eerst vanmiddag.

 

Na lang blessureleed weer terug op het veld: Rodny Hofman!

 

Op voorsprong
Zoals gebruikelijk in de oefenperiode kwamen er na de thee verse krachten in het veld. Vijf stuks deze keer, waarbij coach Oosterlee geen beroep kon doen op nieuweling Wout Blasman. Want de man uit Terborg was de afgelopen dagen een beetje ziek zwak en misselijk geweest. Al vroeg in de tweede helft wist Jeremy de Graaf te scoren te openen. Op aangeven van Vlatko Lazic rondde hij een mooie en snel opgezette aanval perfect af, waarmee hij de Veenendaalse ploeg op 0-1 zette. Daarna was het Scheveningen wat vooral uit de omschakeling een paar kansen kreeg op de gelijkmaker. Onder andere door een kopbal van Leroy Resodihardjo op de binnenkant van de paal, en een schot van Tim Peters die net over het doel van Bart van de Beek scheerde. 
Toch was en bleef het G.V.V.V. wat het spel bepaalde. De Graaf werd zeker driemaal afgefloten voor buitenspel, waarvan tweemaal terecht maar de andere kans die hij na een steekpass van z'n aanvoerder Roy Terschegget keurig binnenschoot, riep een zeer groot vraagteken op. 

 

Debuut Joshua van de Berkt
Maar een kleine tien minuten voor tijd lukte het Jeremy de Graaf wel om zijn tweede goal van de middag te maken en daarmee de marge te verdubbelen. Op subtiel aangeven van Martin van Eck was het een koud kunstje voor de spits om doelman Sven Wolsheimer te passeren. Het feestje had nog leuker kunnen worden als 120 tellen later een soort van flipperkast situatie in het vijandelijke vijfmetergebied door Terschegget of De Jong zou zijn afgestraft. Maar met wat kunst en vliegwerk bleef de gastheer overeind.
Deze oefenwedstrijd betekende het debuut voor doelman Joshua van den Berkt die afgelopen maandag voor het eerst aanwezig was op de training. In de 74ste minuut verving hij Bart van de Beek. De 20-jarige Barnevelder maakte hiermee zijn eerste minuten in het tenue van G.V.V.V. en hoefde tijdens zijn optreden maar eenmaal serieus aan de bak, om een kopbal onschadelijk te maken. Want ook in het laatste kwartier bepaalde de Oosterlee equipe het tempo en de druk op het doel van de tegenstander en liet het zien dat het conditioneel al meer dan flink op weg is naar het niveau wat wordt gevraagd voor de Tweede Divisie.

Leerschool
Coach Oosterlee was dan afloop ook redelijk tevreden. Maar ook zag hij dat er nog wel een paar punten waren die voor verbetering in aanmerking komen. De omschakelmomenten moeten eerder onschadelijk worden gemaakt en ook de passing als het op snelheid gaat kan zeker nog wel wat nauwkeuriger.
Al met al zeker een verdiende winst voor de blauwe Veenendalers, die vanavond op de Scheveningse boulevard, of het Zwarte Pad zo werd vernomen van Haagse en/of Scheveningse insiders, ongetwijfeld gevierd gaat worden, voordat morgen zo omstreeks 12.00 uur de terugreis naar 't Veen aanvaard zal worden.  

Namens de staf en selectie wordt SVV Scheveningen bedankt voor zeer gastvrije en vriendelijke ontvangst en alle bijzonder goede medewerking die is gegeven gedurende het trainingskamp. 

 

Jeremy de Graaf, hier met de 0-2 op de schoen, was zaterdagmiddag verantwoordelijk voor beide Veenendaalse treffers.

 

Maandagavond wordt er weer normaal getraind op het sportpark Panhuis en dinsdagavond komt de selectie weer in actie om te oefenen. Op sportpark ‘De Rosheuvel’ in Oss speelt G.V.V.V. dan een vriendschappelijke wedstrijd tegen kersvers zondag derdedivisionist s.v. O.S.S. ’20. De wedstrijd vangt aan om 20:00 uur.  

 

SVV Scheveningen - G.V.V.V. 0-2 (0-0)

Scoreverloop: 50. Jeremy de Graaf 0-1, 83. Jeremy de Graaf 0-2.

Bijzonderheden: 40. Levi Schwiebbe (SVV Scheveningen) mist penalty.

Scheidsrechter: Andrew Westenbroek (Den Haag)
Toeschouwers: 150

 

Opstelling G.V.V.V.: Bart van de Beek (74. Joshua van den Berkt), Rodny Hofman (35. Vlatko Lazic), Laurens van der Voort (46. Wilco den Hartog), Guido Janssen (46. Bart Hulsbos), Taoufik Adnane, Robin Segers (46. Mart de Jong), Roy Terschegget, Danny de Leeuw, Sherwin Grot (46. Martin van Eck), Jeremy de Graaf, Soufiane Laghmouchi (46. Robin Mulder).

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Bas van Capelleveen

Fotografie: Brenda Dekker en Dick Gijsbertsen
Fotalbum van Dick Gijsbertsen klik hier