KNVB overweegt latere competitiestart

22 november 2016
De KNVB gaat samen met de amateurclubs bespreken om de competitie pas na de zomervakantie van start te laten gaan. Hierdoor loopt het seizoen langer door.
 
Door pas volledig na de vakantie te starten met de competitie- en bekerwedstrijden, hebben alle spelers de mogelijkheid om direct vanaf de start in actie te kunnen komen. Nu missen veel spelers de eerste wedstrijden vanwege vakantie. Het voetbalseizoen loopt in de plannen wel langer door.
 
De KNVB overweegt om de competitie volgend seizoen in het weekend van 23 en 24 september te laten beginnen. Dit geldt voor zowel de A- als B-categorie, waarin alle teams van het amateurvoetbal en dus ook van G.V.V.V. in vertegenwoordigd zijn. Voor 1 februari wil de voetbalbond duidelijkheid hebben over de nieuwe speeldagenkalender.
 
Tweede Divisie
De Tweede Divisie, waarin het eerste elftal speelt, begint definitief twee weken later. De vertegenwoordigers van de clubs hebben daarmee ingestemd. Dat betekent dat de competitiestart in het weekend van 26 en 27 augustus op het programma staat. Dit jaar startte de competitie op 13 augustus. De eerste kwalificatieronde van de KNVB beker staat desondanks wel gepland op zaterdag 19 augustus, de tweede ronde op woensdag 23 augustus.
 
Tekst: GVVV.nl