Laghmouchi: ‘Niet ten koste van alles naar profvoetbal’

7 april 2017
Soufiane Laghmouchi richt zijn pijlen nog altijd op het profvoetbal. De vleugelaanvaller, die zich zaterdag tegen Spakenburg tot smaakmaker ontpopte met twee assists, heeft de hoop op een club in het betaalde voetbal nog lang niet opgegeven.
 
Als Laghmouchi het veld in komt, gebeurt er altijd wat. Met zijn haarfijne traptechniek en sierlijke soloacties op de linkerflank heeft hij in de paar wedstrijden die hij speelde de harten van de fans aan de blauwe zijde van Sportpark Panhuis gestolen. Ook zaterdag tegen Spakenburg, na wekenlange afwezigheid vanwege een hamstringblessure, bewees hij zijn waarde met twee afgemeten voorzetten op Patrick Heesakkers en Martin van Eck, de makers van de 1-2 en 2-2.
 
Trainer John de Wolf nam de vleugelaanvaller nog in bescherming door hem niet direct vanaf de aftrap mee te laten spelen. Dat is nu niet meer nodig, zegt Laghmouchi. „Nee, ik ben topfit. Ik kon de keuze van de trainer wel begrijpen, omdat ik drie weken niet getraind had en vijf wedstrijden had gemist. Het was beter om me rustig te brengen.” Hij heeft namelijk wel vaker met dit bijltje gehakt. „Ik heb in mijn carrière wel vaker last gehad van hamstringklachten. Ik ben een explosieve speler, dus ik vraag wel wat van de hamstrings.”
 
Sten Vreekamp (l) hijgt in de nek van Soufiane Laghmouchi. 
 
Lekkere binnenkomer
De twee assists zag hij als een ‘lekkere binnenkomer’. „Bij je rentree wil je altijd direct belangrijk zijn voor het team, en het is dan heerlijk als het ook lukt. Het niveau is voor mij goed te doen en te vergelijken met de onderkant van de Jupiler League. Zeker met ons voetballende vermogen, daarom heb ik ook voor G.V.V.V. gekozen. Ik voel me goed hier.”
 
Laghmouchi liet zaterdag na de wedstrijd tegen Spakenburg weten dat de gesprekken met de technische leiding over zijn voetbaltoekomst zijn gestart. Wat wil hij? „Ik heb nog altijd de ambitie om in het profvoetbal te spelen. Vanaf mijn veertiende speel ik al bij een profclub, en dat wil ik niet zomaar opgeven. Ik weet dat ik het nog altijd kan, maar dan moet ik het wel laten zien in de Tweede Divisie. Maar ik wil niet ten koste van alles naar het profvoetbal, het moet voor mij ook aantrekkelijk zijn. Anders ga ik denken aan een maatschappelijke carrière.”
 
Laghmouchi zoekt naar opties.
 
Visitekaartje
Hij wil de resterende competitiegebruiken gebruiken om zijn visitekaartje aan de voetbalwereld af te geven. Te beginnen aankomende zaterdag, als op het Amsterdamse sportpark Goed Genoeg AFC (aanvang 14.30 uur) de volgende opponent is. „We moeten volledig van onze eigen kracht uitgaan, ook op een grasveld. Dat we op een gewoon veld weinig hebben gewonnen, daar kan ik niet zoveel mee, eerlijk gezegd. We gaan ervoor zorgen dat we ook na dit weekend tweede blijven staan.”
 
Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld
Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen en Orange Pictures