Berusting bij G.V.V.V.

15 april 2013

Na remise tegen Kozakken Boys heerst er berusting bij G.V.V.V.

 

VEENENDAAL – Eigenlijk hield nie­mand in het Blauwe kamp nog re­kening met titelkansen voor G.V.V.V. De achterstand op koplo­per Katwijk was immers liefst acht punten. Maar als G.V.V.V. zater­dagmiddag van Kozakken Boys had gewonnen en niet met 1-1 ge­lijk had gespeeld, was de afstand verkleind tot vijf punten, met nog een inhaalduel tegoed bij HHC.

Maar als telt niet, vond ook G.V.V.V.-trainer Erik Assink na af­loop. „We hebben er alles aan ge­daan om te winnen. Bijna de hele wedstrijd gedomineerd, maar we waren slordig en leden onnodig veel balverlies. Toch kan ik mijn ploeg niets verwijten. De jongens hebben keihard gewerkt, maar misten het laatste beetje kracht en gogme om de winst naar zich toe te trekken.”
 

Doelpuntenmaker Karim Elkaddouri wordt omringd door een overmacht aan verdedigers van Kozakken Boys. Foto: Herman Stöver

G.V.V.V. liep tegen Kozakken Boys op z’n laatste benen. De competi­tie heeft ontzettend veel kracht gekost en de toch al krappe selec­tie werd steeds verder uitgedund door blessures.
„Ik train de laatste weken veelal maar twee keer per week om de jongens veel rust te gunnen en de pijntjes te laten herstellen. Bart Hulsbos bijvoorbeeld doet niet mee aan partijvormen, zijn ham­strings spelen op. Dus zeg ik dan maar ‘ga jij maar een beetje lopen en wees voorzichtig bij het over­steken’. Is hij in ieder geval ’s za­terdags beschikbaar”, legde As­sink uit. Zaterdag had hij drie wisselspe­lers op de bank, waarvan er maar één echt fit was: Jos Henken, over­geheveld vanuit de B-selectie.

Rodny Hofman was lange tijd geblesseerd, net als Daan van der Valk. Toch moest Assink in de loop van de wedstrijd een beroep op hen doen. Hofman verving in de 58ste minuut de geblesseerd uitgevallen Koen Oost en tien mi­nuten voor tijd kon Roy Terscheg­get niet verder en moest Van der Valk in het veld.

Vijf minuten voor rust kwam G.V.V.V. verdiend op voorsprong.
Karim Elkaddouri krulde de bal vanaf een meter of twintig fraai via de binnenkant van de paal in de verre bovenhoek: 1-0. Een paar minuten later stond de gelijkma­ker op het bord. Ismael Yildrim stond aan de trekker: 1-1. Na rust verkwanselde G.V.V.V. opnieuw een handvol kansen en moest het nog uitkijken voor de snelle tegen­stoten van Kozakken Boys.

G.V.V.V.: Jansen; Oostinjen, Bonke, Huls­bos, Oost (58. Hofman); Den Hartog, Terschegget (79. Van der Valk), Brou­wer; Van Hoof, Van der Wilt, Elkaddou­ri.

 

Verdediger Hulsbos was dicht bij een spectaculaire treffer

VEENENDAAL – Op de vraag of hij zaterdag nieuwe schoenen aan had tegen Kozakken Boys, keek Bart Hulsbos verrast op. „Ja”, ant­woordde de centrale verdediger van G.V.V.V. Of dat van invloed was geweest bij zijn doelpoging in de 23ste minuut, moest hij la­chen. „Oh, je bedoelt dat af­standsschot. Ja, ik dacht ik haal gewoon aan. Vanaf een metertje of vijfendertig, denk ik. Jammer dat die keeper (Mirco Bovo, red.) de bal eruit ranselde. Was an­ders een mooi doelpunt ge­weest.”
Hulsbos scoort niet vaak, deze competitie nog maar drie keer en dan veelal uit hoekschoppen.
Daarbij komt zijn lengte van pas. Zoals in de 52ste minuut bij de corner, die G.V.V.V. kreeg, na­dat Simon Brouwer op Bovo was gestuit en Maurice van der Wilt de rebound niet kon verzilveren. Maar ook uit de hoekschop was Hulsbos niet succesvol.
Uiteindelijk stond er 1-1 op het scorebord en dat was te weinig voor G.V.V.V., vond Hulsbos. „Jam­mer dat we niet hebben geprofi­teerd van de misstap van Katwijk. Maar we hebben er voor geknokt. Omdat de scheids­rechter veel toe liet en niet om elk wissewasje floot, lag het tem­po hoog. Heel anders dan vorige week bij Rijnsburgse Boys. Toen trok de scheids (Pérez, red.) de ene kaart na de andere. Deze scheids (Karremans, red.) gaf geen enkele kaart. Daar staat hij om bekend en daar houd je reke­ning mee.”

 

Voetbreuk houdt routinier aan de kant

VEENENDAAL – Dennis van Meeg­denburg komt deze competitie waarschijnlijk niet meer in actie voor G.V.V.V. De spits van de Vee­nendaalse topklasser kampt met een breuk in de onderkant van zijn voet, in eerste instantie niet opgemerkt. Een latere scan wees een andere diagnose aan.

 

Tekst: Eit Hendriks