Genemuiden volgende lastige hobbel G.V.V.V.

16 maart 2013

Bron: De Gelderlander (door Eit Hendriks)

 

VEENENDAAL – Nog acht finales moet G.V.V.V. winnen en vervol­gens afwachten wat concurrent Katwijk doet. Dat is het scenario voor de titelstrijd in de zaterdag­topklasse. Immers, G.V.V.V. staat op vijf punten van de Zuid-Hol­landers en heeft de zaken daarom niet meer in eigen hand.
„Dus is het zaak om geconcen­treerd te blijven”, meent Wilco den Hartog. „Het zal een hele toer worden om alle acht resterende wedstrijden te winnen, maar dat­zelfde geldt voor Katwijk. Beide ploegen krijgen nog lastige tegen­standers.”
Den Hartog doelt niet alleen op ploegen uit het linker rijtje. „Een aantal ploegen onderin vecht voor lijfsbehoud. SC Genemui­den, onze tegenstander van van­daag, staat op een degradatieplek, maar komt in betere doen. Dus moeten we heus niet denken dat we Genemuiden zo maar even aan de kant zetten. Natuurlijk zijn we aan onze stand verplicht om vanmiddag te winnen.”

Zoals verwacht blijft Tonnie Cu­sell langer in Indonesië, waar hij een oefenstage afwerkt met het nationale team. Volgende week speelt hij met Indonesië een inter­land tegen Saoedi Arabië en mist daardoor dus ook de thuiswed­strijd tegen DETO.

SC Genemuiden - G.V.V.V. (14.30 uur, sportpark De Wetering in Genemui­den).

G.V.V.V., geblesseerd:
Niels Willemse (knie) Martin van Eck (knie), Peter van de Pol (knie), Michiel van der Valk (rug), Taoufik Adnane (enkel), Mitchel Bottenheft (enkel), Tonnie Cusell (In­donesië).