G.V.V.V.-aanwinst heeft zin in feest

13 mei 2013

G.V.V.V.-aanwinst Rik van der Eerden heeft zin in feest


RHEDEN – Ploeggenoten grappen langs de kant dat hij een overlo­per is. Ze vragen of ze moeten helpen met het spellen van G.V.V.V. Alverna-spits Rik van der Eerden kan er wel om la­chen, kort nadat de Wijchense club met de winst bij Rheden (0-6) de titel in de eerste klasse E heeft gepakt.

„Bij de club is niet iedereen blij met me. Begrijpelijk. Vooral om­dat ik eerder had toegezegd te blijven. De jongens gunnen me de overstap naar G.V.V.V. gelukkig wel. De topklasse, het hoogste ni­veau. Een mooie kans, die ik moest grijpen.”
De 21-jarige spits is dit seizoen een belangrijke schakel voor Al­verna. Van bankzitter bij hoofd­klasser NEC een jaar eerder ont­popt de Achterhoeker zich in korte tijd tot een gevreesde top­scorer. „Het pakte allemaal mooi uit. We hebben een heerlijk sei­zoen gedraaid. Ik voelde me ge­lijk thuis in dit team. Er zit veel voetbal in, veel kwaliteit.”
Hij sluit zijn jaar bij Alverna af met 24 doelpunten. In Rheden komt er geen treffer meer bij.
Wel twee uitstekende assists, bij de 0-2 van Sven van Gelder en de 0-3 van Danny Meijer.
„Eerder kreeg ik wel eens het verwijt dat ik te weinig assists had. Nou, dan is dat ook weer goedgemaakt”, zegt Van der Eer­den met een lach. „Ik heb mijn bijdrage dit seizoen wel gele­verd denk ik. Dus ga ik nu ook met volle teugen genieten van het feest.”

 

Gerelateerd artikel: Rik  van der Eerden nieuwe spits G.V.V.V.