G.V.V.V. geen schim van zichzelf

22 april 2013

 

Opnieuw is een club uit de Bollen- en Duinstreek te sterk voor Veenendalers.

 

VEENENDAAL – Zelden was Erik As­sink, de trainer van topklasser G.V.V.V., zo teleurgesteld in zijn ploeg als zaterdag na de 1-3 neder­laag tegen Noordwijk. De anders zo spraakzame coach zat er direct na afloop even doorheen.
Assink verliet al binnen een mi­nuut de kleedkamer van de Blau­wen en gaf daarmee zijn ontevredenheid aan over het presteren van zijn team.
„Dit was ongelofelijk”, sprak As­sink na een paar minuten. „Na de rust werden we op alle fronten af­getroefd. Op voetballend vermo­gen, maar ook op mentale weer­baarheid. Ik heb mijn ploeg zelden zo slecht de kleedkamer zien uitkomen.”

Het optreden in de tweede helft stond in schril contrast met wat het team in het eerste bedrijf liet zien. G.V.V.V. oogde daarin gretig, zette Noordwijk onmiddellijk on­der druk en had via Simon Brou­wer al na drie minuten op voor­sprong moeten komen. De aan­voerder faalde hopeloos.
De kansen regen zich aaneen en na ruim een half uur kwam de openingstreffer op het bord. Brou­wer stond aan het einde van een prima aanval en scoorde eindelijk: 1-0. Tien minuten later viel de ge­lijkmaker uit de lucht. Dom bal­verlies leverde de gelijkmaker van Mike Dam op: 1-1. Of het een men­tale tik was, of dat de krachten bij G.V.V.V. langzaam wegvloeiden, maar daarna was de thuisclub het spoor volledig bijster.

 


G.V.V.V.-verdediger Tom Oostinjen moet zijn best doen om uit de greep te blijven van een tegenstander van Noordwijk. De Veenendalers verloren op eigen veld met 1-3. Foto: Herman Stöver

 

„Na rust waren we gemakzuchtig, toonden we geen gogme en leden we veel te vaak balverlies. On­danks dat kregen we kansen om te scoren, maar faalden we in de afwerking. Hét verhaal van deze competitie”, foeterde Assink.
Noordwijk profiteerde genade­loos van het breiwerk van G.V.V.V. Opvallend was dat het midden­veld van de Veenendalers, norma­liter sterkste linie, daarin voorop ging. Na ruim een uur profiteerde Kees ‘Pier’ Tol, topscorer van de topklasse, van balverlies van Wil­co den Hartog: 1-2.
De handige spits maakte twee mi­nuten voor tijd aan alle illusies van G.V.V.V. een einde: 1-3. Uit de laatste vijf duels peurde G.V.V.V. vier punten. Te weinig voor een ploeg, die bovenin wil meedoen. Desondanks staat Assink met zijn team nog wel tweede.

G.V.V.V.: Jansen; Oostinjen, Bonke, Huls­bos, Oost (62. Van Hoof); Den Har­tog, Terschegget (87. Henken), Brou­wer; Elkaddouri (73. Van der Valk), Van der Wilt, Adnane.

 

Aankopen G.V.V.V. blijven nog uit

 

VEENENDAAL – G.V.V.V. gedraagt zich ontzettend rustig op de trans­fermarkt. De Veenendaalse top­klasser heeft tot nu toe alleen Joey Snijders van IJsselmeervogels te­ruggehaald, waarmee de selectie voor komend seizoen op twintig man komt.
Vijf spelers mogen, moeten of wil­len vertrekken. Grotendeels aan­vallers: Maurice van der Wilt, Ka­rim Elkaddouri, Daan van der Valk en Tonnie Cusell.
Door langdurige blessures was de selectie deze competitie te smal en moet afgewacht worden of de spelers, als die hersteld zijn, hun oude niveau weer halen. Een paar goede aanvallers zijn daarom van levensbelang voor G.V.V.V..
Door de matige resultaten van de Veenendalers is Katwijk donder­dag, bij winst op Spakenburg, kam­pioen.

 

Auteur: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: Buurman Noordwijk helpt koploper Katwijk