G.V.V.V. laat beker glippen

16 mei 2013

Veenendaalse topklasser geeft niet thuis in finale van de districtsbeker West 1. Argon slaat in extra tijd toe.


SPAKENBURG – Het is G.V.V.V. niet gelukt de beker van het district West 1 mee naar huis te nemen. De equipe van trainer Erik Assink kreeg in de blessuretijd het deksel op de neus van Argon (3-2) en be­leefde daarmee een vervelend ein­de van het seizoen.

Op papier was G.V.V.V. de favoriet op het neutrale terrein van Spa­kenburg. De Veenendalers speel­den de afgelopen competitie een grote rol in de zaterdagtopklasse, Argon had moeite zich in de zon­daghoofdklasse te handhaven. Bo­vendien wordt de zondagtak van de Mijdrechtse club opgeheven.
Van de favorietenrol van G.V.V.V. kwam niets terecht. Argon zette meteen de toon. Eerst pareerde doelman Niels Willemse een schot van Dion Gerritsen en uit de toegekende hoekschop kopte Patrick Lokken op de lat.

„Het was niet om aan te zien, hoe we in de eerste helft speelden”, zuchtte Taoufik Adnane na af­loop. „Niets lukte. De passing was verkeerd en we leden veel bal­verlies. We hebben de nederlaag aan onszelf te wijten, aan nie­mand anders.” Het spel van G.V.V.V. was in het eerste bedrijf beneden elk peil. Twee oprispingen vielen er te no­teren. Tonnie Cusell mocht in de zevende minuut alleen oprukken naar doelman Noah Zuidwijk, maar de keeper bleef hem de baas. Vijf minuten voor de rust schoot Roy Terschegget in kansrij­ke positie naast.

Na rust viel er meer te genieten. G.V.V.V. nam het initiatief en kreeg kansen. Een vliegend schot van Tom Oostinjen ging over en een kopbal van Maurice van der Wilt werd een prooi voor Zuidwijk.
„Het was weer het oude liedje”, mopperde Adnane. „We creëer­den weer volop kansen, maar wis­ten ze vervolgens niet te verzilve­ren. Tja, dan houdt het op.”

Toch kwam G.V.V.V. op voor­sprong. Invaller Karim Elkaddou­ri schoot in de 65ste minuut raak: 0-1. Vijf minuten mocht G.V.V.V. van de voorsprong genieten, daar­na kopte Houssan el Zeryouh Ar­gon naast de Veenendalers: 1-1.
Langzaam vloeiden de krachten weg bij Argon en G.V.V.V. profiteer­de in 76ste minuut. Van der Wilt prikte de bal in het doel: 1-2. Maar opnieuw kwam Argon terug. Uit een vrije trap kopte Wilco Krimp in de 81ste minuut via de vinger­toppen van Willemse raak: 2-2.
Een minuut laten vertrok Oostin­jen met rood, voor het neerleggen van een doorgebroken tegenstan­der. In de laatste minuut van de toegevoegde tijd werd Lokken de matchwinnaar voor Argon. Hij kreeg alle ruimte voor de 3-2 en liet G.V.V.V. met een kater zitten.


G.V.V.V.: Willemse; Hofman (46. Van Hoof), Oostinjen, Hulsbos, Adnane; Den Hartog, Bonke, Terschegget; Cu­sell (46. Elkaddouri), Van Meegden­burg (77. Oost), Van der Wilt.

 

Auteur: Eit Hendriks
 

Gerelateerd artikel: Deceptie voor G.V.V.V. in Spakenburg