G.V.V.V. op herhaling bij HHC Hardenberg

2 april 2013

G.V.V.V. mag na sneeuwbui nog eens op herhaling bij HHC Hardenberg

 

Bron: De Gelderlander (door Eit Hendriks)

 

HARDENBERG – Ruim zeventien mi­nuten duurde zaterdagmiddag de kraker in de topklasse tussen HHC en G.V.V.V.. Daarna hield scheidsrechter Wilco Jansen het bij een 1-0 voorsprong voor HHC voor gezien. De overvloedige sneeuwval, die vanaf het eerste fluitsignaal in Hardenberg viel, maakte het onmogelijk verder te voetballen.

„Bizar, ik heb dit nog nooit mee­gemaakt. Maar het was onverant­woord om verder te spelen. De lij­nen waren niet meer te zien en het veld werd een ijsbaan. Daar­door werd het veel te gevaarlijk voor de spelers. Ik heb nog even een pauze ingelast, maar het bleef sneeuwen. Dus moest ik de wed­strijd staken”, was het commen­taar van referee Jansen.

Trainer Erik Assink van G.V.V.V. was het op sportpark De Boshoek volkomen eens met de leidsman. „Op deze ondergrond viel niet meer te voetballen, dus was sta­ken de enige oplossing. Een wed­strijd tussen de nummers twee en drie van de topklasse verdient ook een goede grasmat en geen glijbaan.”
Diep in zijn hart was Assink blij dat er een einde aan het duel kwam. Zijn ploeg zat helemaal niet in de wedstrijd en stond daar­om verdiend op achterstand.
„We hebben drie minuten goed gevoetbald en daarna alleen maar achteruit gespeeld”, fulmineerde Assink. De coach gebruikte zelfs het woord ‘schijterig’ voor de speelwijze van zijn ploeg.

HHC begon fel en liet G.V.V.V. geen enkele ruimte. De Veenenda­lers wisten daar geen raad mee, verloren bijna alle duels en leden keer op keer balverlies. Na drie mi­nuten verwerkte G.V.V.V.-doelman Johan Jansen een inzet van Sar­gon Gouriye nog tot corner, maar in de dertiende minuut had hij geen antwoord op een vrije trap van Gouriye. Via het been van Maurice van der Wilt verdween de bal langs de versteende Jansen in het doel: 1-0.

Ondanks een veegpauze konden beide ploegen vier minuten later de warme kleedkamer opzoeken. De KNVB zal een nieuwe datum zoeken om het duel voor de vier­de keer vast te stellen. De wed­strijd werd eerder al twee keer af­gelast.
Zoals het er nu uitziet worden de ruim 72 minuten op zaterdag 27 april uitgespeeld. Dat is de enig overgebleven vrije zaterdag waar­op nog ingehaald kan worden. G.V.V.V.-aanvoerder Simon Brou­wer blijft geschorst voor het res­tant. De Veenendalers zagen zater­dag wel Katwijk met 2-1 verliezen bij FC Lisse. De ploeg heeft nu nog slechts twee verliespunten meer dan de koploper.

G.V.V.V.: Jansen; Oostinjen, Bonke, Huls­bos, Oost; Den Hartog, Terschegget, Adnane; Elkaddouri, Van Meegden­burg, Van der Wilt.