G.V.V.V. sluit seizoen in stijl af

13 mei 2013

Door winst op Jodan Boys eindigt G.V.V.V. als derde in de topklasse, twee plaatsen hoger dan vorig seizoen.


VEENENDAAL – De competitie zit er op voor G.V.V.V. en daar is ieder­een blij om in het kamp van de Veenendaalse topklasser. Want de ploeg van trainer Erik Assink liep op de laatste benen. Het hoofd wilde nog wel, maar het lichaam werkte de laatste weken niet meer mee, vertelde de coach zater­dag na de moeizame 2-1 zege op Jodan Boys.
“Omdat ik door langdurige blessu­res maar een kleine groep tot mijn beschikking had, kreeg ik amper gelegenheid om jongens met pijntjes aan de kant te hou­den. Het betekende dat de belas­ting bij een aantal spelers erg groot was. Daarom moet ik mijn ploeg complimenteren, dat we desondanks bijna de hele competi­tie in de top-3 hebben gestaan”, verklaarde Assink met gepaste trots.
„Het komt ook omdat we gedisci­plineerder hebben gevoetbald dan het vorige seizoen. We kregen veel minder kaarten en daardoor ook minder schorsingen. Dat was een voordeel, waarvan we dank­baar hebben geprofiteerd.”
Voor aanvang van het duel met de bezoekers uit Gouda werd af­scheid genomen van een drietal spelers. Maurice van der Wilt, Tonnie Cusell en Daan van der Valk werden bedankt voor hun be­wezen diensten en namen bloe­men in ontvangst. Karim Elkad­douri, die ook vertrekt, ontbrak wegens ziekte.
Intussen heeft G.V.V.V. voor Van der Wilt een nieuwe spits ge­haald: Rik van der Eerden van Al­verna, een zondag eersteklasser. Vanuit de technische commissie van G.V.V.V. werd in de media ge­roepen dat de nieuwe aanwinst volgend seizoen tussen de vijftien en twintig doelpunten gaat sco­ren. Assink tempert die hoge ver­wachting.
„Niet zo verstandig om dat te zeg­gen, vind ik. Ik heb Rik één wed­strijd zien spelen en denk dat hij wel wat aan de groep kan toevoe­gen. Maar hij zal zich natuurlijk op de training en in de voorberei­ding moeten bewijzen.”
Op de vraag of Menno van Elsas (afkomstig van het failliete Veen­dam), die op proef meetrainde bij G.V.V.V., ook komt, houdt Assink de boot nog even af. „We zijn in gesprek”, klinkt het diplomatiek. „Maar we zijn ook nog met een andere kandidaat in de slag.”
Er wacht G.V.V.V. deze week nog een krachttoer. Woensdag spelen Assink en zijn mannen de finale van de districtsbeker van West 1 in Spakenburg tegen Argon.

 

G.V.V.V.-middenvelder Roy Terschegget (links) probeert een tegenstander van Jodan Boys af te schudden. De Veenendalers duwden de gasten terug naar de hoofdklasse. Foto: Herman Stöver

 

G.V.V.V. bezegelt lot Jodan Boys

 

VEENENDAAL – Door de 2-1winst van G.V.V.V. op Jodan Boys keert de ploeg uit Gouda na één seizoen te­rug naar de hoofdklasse. Ook DE­TO en SC Genemuiden doen een stap terug. Spakenburg kan zich in de herkansing nog veilig spelen.
G.V.V.V. kwam na anderhalve mi­nuut via Simon Brouwer op een 1-0 voorsprong. De voorzet was van Tonnie Cusell. Diezelfde Cu­sell nam uit een snelle aanval in de 36ste minuut de 2-0 voor zijn rekening. Na rust kwam Jodan Boys in de 64ste minuut via Kees Graafland tot 2-1 terug, maar miste vervolgens een aantal prima kan­sen op een beter resultaat.G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Huls­bos (34. Adnane), Oost (52. Van Hoof); Den Hartog, Terschegget, Brou­wer (46. Van der Valk); Cusell, Van Meegdenburg, Van der Wilt.

 

Auteur: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: G.V.V.V.  doet sportieve plicht